Search
Close this search box.

TRAVNIČKI SASTAV KillingJazzHardCoreBaby VRATIO SE NA SCENU SA NOVIM SINGLOM “Senses”!

Sastav KillingJazzHardCoreBaby nakon dužeg vremana vraća se na muzičku scenu sa novim singlom “Senses”.

KillingJazzHardCoreBaby predstavlja novi singl “Senses”, poslije dugo vremena. Nakon uspješnog albuma prvijenca “Track one”iz 2009-te, nagrade Davorin za najbolji album prvijenac, bend je svirao širom regiona, i osvajao publiku.

Nakon par godina uslijedila je pauza. Veliko iznenađenje se desilo kada je bend najavio izlazak novog singla i spota. Radi se o pjesmi Senses. Atmosferična, nabijena emocijama i nepredvidljiva, kako smo i navikli od ovog travničkog benda. Ideja spota je da bude jednostavan, potpuno retro, gdje je u fokusu emocija teksta pjesme i atmosfera muzike. Baš iz tog razloga, bend se odlučio da snimi spot mobitelom, uz asistenciju prijatelja, i prikaže suštinu ove pjesme.

KillingJazzHardCoreBaby

Radi se o čistoj emociji, bez dotjerivanja. Pjesmu je izdala izdavačka kuća Tempo Digital, te se može naći na svim digitalnim izdanjima, youtube, spotify, dizzer i dr.

Tekst pjesme potpisuje Ivana Brdar, muziku su pisali Mirza Lendo i Kemal Destanović, dok je cijeli bend zaslužan za aranžman, kojeg još čine  i Deni Sijah (saksofon, semplovi, klavijature) te Matej Baškarad (bubnjevi).  Pjesma je snimana u Travniku u studiju Alter Art -a. Produkciju je radio Mirza Lendo, a mastering je rađen u MK Mastering studiu. Video za pjesmu potpisuje KillingJazzHardCoreBaby, uz veliku pomoć prijatelja, a spot je montirala Nađa Sinić.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti