Search
Close this search box.

DAMIR U KONKURENCIJI ZA NAGRADE „BEST ARTIST“ I „EUROPE“ SA PORTUGALKOM MARIZOM, BRITANCEM SAM LEEOM, TE KUBANKOM YILIAN CANIZARES!

Damir Imamović je za svoj posljednji album „Singer of Tales“ nominiran za dvije veoma značajne europske nagrade “Best artist” i “Europe” u više nego respektabilnoj konkurenciji.

Damir Imamović nominiran je u dvije izuzetno važne kategorije: Best Artist i Europe! U obje kategorije Damir je pristigao zbog uspjeha njegovog posljednjeg albuma “Singer of Tales” koji je, od izlaska početkom aprila 2020. godine za londonsku izdavačku kuću Wrasse Records, izazvao veliku pažnju ljubitelja World Music-a, ali i kritike! Za regionalnu nagradu u kategoriji Europe, Damir se bori sa već etabliranom portugalskom divom Marizom, engleskim trubadurom Sam Leeom i francuskim bendom Cocanha. U kategoriji “Best artist”, uz Damira su nominirani: argentinska rock legenda Melingo, izraelka Liraz i kubanka Yilian Cañizares.

SONGLINES Music Awards 2021 NOMINEES

Jo Frost, urednica magazina Songlines, ovim povod je izjavila:
“Lista ovogodišnjih nominacija služi da naglasi veliku muzičku raznolikost koju mi u Songlinesu pokrivamo. Predivno je vidjeti da nominirani dolazi iz zemalja kakve su Zanzibar (Siti Muharem), Bosna i Hercegovina (Damir Imamović) i Vanuatu (Tio). Ova godina je također bogata i novim umjetnicima kao što su Ayom, Bab L’ Bluz i Cocanha koji stoje rame uz rame sa poznatim imenima kao što su Mariza, Kronos Quartet i Lo'Jo. Svi oni zaslužu priznanje za svoju izuzetnu muziku!”

Dobitnici/ce nagrada biće poznati u maju!

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti