Search
Close this search box.

ADIS SIRBUBALO OBJAVIO SVOJ PRVI SOLO ALBUM KOJI ĆE PREMIJERNO BITI PREDSTAVLJEN NA 62. LJUBLJANSKOM JAZZ FESTIVALU!

Adis Sirbubalo je objavio svoj prvi solo album koji će prvi put izvesti u Ljubljani. Pet kompozicija snimljeno je 1. novembra prošle godine na premijernom klavirskom solo koncertu bez publike u sarajevskoj Vijećnici, u okviru programa Sevdah na distanci kojim je otvoren prošlogodišnji 24. Jazz Fest Sarajevo.

Repertoar čine tradicionalne i autorske kompozicije: Kiša bi pala, Sarajevske kajde, Bistre vode, Kad se jangin iz sokaka pomolim, Mislio sam svaki dan. Album je dostupan na digitalnim platformama a prvi solo koncert Adisa Sirbubala pred publikom i prvi promotivni albuma bit će na ovogodišnjem 62. Jazz Festivalu Ljubljana 19. juna.

Adis Sirbubalo-COVER By Ajna Zlatar

“Sjajne se stvari dešavaju od mog prvog solo nastupa kojim sam otvorio Jazz Fest Sarajevo 2020. Koncert je publika odlično prihvatila a sada će imati priliku osim u video snimku koncerta na YouTubeu uživati i u albumu. Uz sve to, moram priznati da mi je veliko zadovoljstvo i čast što ću upravo na ljubljanskom festivalu, festivalu sa tako dugom tradicijom imati priliku predstaviti svoju muziku. Nadam se da ću ove godine imati priliku svirati veći broj solo koncerata”, kaže Sirbubalo.

Album je za izdavačku kuću Gramofon producirao Edin Zubčević. Snimatelj tona je bio Eric Bajramović, a miks i mastering je radio Johannes Wohlleben u Bauer Studios, Ludwigsburg. Naslovnicu albuma je likovno oblikovala Ajna Zlatar.

Adis Sirbubalo je rođen u Foči, školovao se u Sarajevu i Chicagu gdje je završio muzički koledž Columbia. U Americi je sarađivao sa muzičarima kao što su Eddie Gomez, Christian McBride i Chuchito Valdes.

Jedan je od osnivača ansambla Halka, aktivni je član grupe Zoster, a kao multiinstrumentalista i aranžer sarađuje sa Dinom Merlinom. Živi i radi u Sarajevu, kao muzičar, aranžer i kompozitor, piše i muziku za film i TV.

Prvi solo album Adisa Sirbubala objavljen je prvog marta, a dostupan je na streaming platformama i servisima.

Oznake: FIRST ALBUM
Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti