Search
Close this search box.

NENAD VASILIĆ PREDSTAVIO NOVI SINGL „BASS&STRINGS“, PREMIJERNO IZVEDEN NA 36. BEOGRADSKOM JAZZ FESTIVALU!

Uoči novog albuma Nenad Vasilić predstavio je premijerno svoj novi singl i spot za pjesmu „Bass&Strings“. Pjesma je premijerno izvedena na otvorenju 36. Beogradskog Jazz Festivala.

Proslavljeni jazz kontrabasista, Nenad Vasilić, nedavno je, na otvaranju 36. Beogradskog Jazz Festivala, predstavio novi sastav pod nazivom „Bass and Strings“. Pored aktuelnog autorskog repertoara, tom prilikom je sa gudačkim kvartetom kojeg čine Emily Stewart -Violine Lena Fankhauser Campregher – Viola Asja Valcic – Cello Nenad Vasilic  izveo nekoliko duhovnih kompozicija, kao i vojvođansku tradicionalnu  pjesmu “Ej Salasi Na Severu Backe”.

Predstavljamo vam i upravo objavljen spot za ovu numeru, nastao na snimanju „Bass and Strings“ albuma, čiji je izlazak najavljen za drugu polovinu ove godine.

Nenad Vasilić

Nenad Vasilić više od dvije decenije živi u Beču, a muziku koju stvara, najčešće okarakterisanu kao „Balkan jazz“, uspešno izvodi širom Evrope. Poslednji u nizu koncerata desio se u ponedeljak, 01. marta, u čuvenom Porgy & Bess jazz klubu u Beču.

Krajem prošle godine u Njemačkoj se pojavilo izdanje „Vol1“ – kompilacija numera sa prethodnih jedanaest albuma objavljenih u Evropi. Uskoro se ovo izdanje očekuje i u Srbiji, najavljujući veće prisustvo Vasilićevog stvaralaštva u našem regionu.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti