Search
Close this search box.

GORDAN DIZDAREVIĆ – GRK PREDSTAVIO NOVI SINGL “Uzmi ili ostavi”!

Pjesma „Uzmi ili ostavi“ autorsko je djelo Gordana Dizdarevića Grka koja priča o pravim ljubavima u vremenu iskušenja. S obzirom na ova teška vremena koja su nas sve zadesila, mnoge ljubavi su stavljene na test. Previše nečega, baš kao i premalo, nije dobro.

Novi singl govori o situaciji u kojoj smo se svi bar nekada zadesili, a to je momenat kada treba odlučiti da li poslušati srce ili mozak. Pravila nema! Sreća je individualna stvar i ne postoji pravilo šta je to što će nekoga učiniti sretnim. Upravo tu je Gordan pronašao poentu i stvorio autorsko djelo gdje, jasno i glasno, daje na znanje da „neće ništa na pola, ni pola sreće, ni pola bola.“

Pandemija je mnogim umjetnicima bila inspiracija za pisanje i komponovanje, pisati o ljubavi je uvijek nadahnuće i u ovim teškim vremenima, konstatovao bih!

Gordan Dizdarević – Grk

Samo za DertMusic, Gordan Dizdarević Grk kaže: “UZMI ILI OSTAVI autorsko je djelo Gordana Dizdarevica Grka koja priča o pravim ljubavima u vremenu iskušenja. S obzirom na ova teška vremena koja su nas sve zadesila mnoge su ljubavi stavljene na test, jer previše nećega nije dobro-baš kao ni premalo… pjesma prića o situaciji u kojoj smo se svi bar nekad zadesili a to je onaj momenat kad treba odlučiti da li poslušati srce ili mozak…i naravno da nema pravila jer je sreća individualna stvar i ne postoji pravilo sta je to što će nekoga učiniti sretnim i upravo je to poenta pjesme gdje autor jasno i glasno daje na znanje da “neće ništa na pola,
Ni pola sreće, ni pola bola”!”

Muziku, tekst i aranžman za ovu emotivnu baladu potpisuje Gordan Dizdarevic Grk, klavir je svirao Adis Vuga a Adnan Cico je svirao saksofon. Sve je snimano i miksano u Studiju G dok je za videoprodukciju bio zadužen Eldar Muhić koji je za Grka radio i spot za pjesmu “Idemo kući moj brate” koja je predstavljena 10. marta također pod pokroviteljstvom TV Hayat-a. Spot za numeru “Uzmi ili ostavi” sniman je u BKC-u.

Oznake: FIRST SONG
Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti