Search
Close this search box.

ROCK SASTAV V.E.J.N. NAM DONOSI NOVI SINGL I VIDEO SPOT “SIVI GRAD”!

Sastav V.E.J.N. nam donosi pjesmu kod koje u prvi plan dolazi do izražaja idealan aranžman, zatim melodija sa veselim i brzim tonovima. Ovom pjesmom ekipa je pokušala dočarati djelić raspoloženja jednog običnog čovjeka. Autori teksta i muzike su braća Nermin i Jasmin Dedić, dok je za aranžman zaslužan Vlado Podany.

Pjesma „Sivi grad” je treći službeni singl s nadolazećeg studijskog albuma bh. rock sastava V.E.J.N. Ako je suditi prema dosadašnjim numerama na kojima je radila ekipa, te reakcijama publike već sada možemo zaključiti da će njihov album brzo da dođe do srca svoje publike.

Za DertMusic.ba frontmen grupe Emili Mišić kaže:V.E.J.N već dugo radi. Skoro dvije godine sve ono što želimo djelimo publici, koja je prepoznala i osjetila ovaj muzički izraz. Ova treća pjesma kao i prethodne dvije, je predstavljanje u drugačijim izrazima, da bi publici dali priliku da se pronađu u nekoj od njih. Album će biti konačna forma jednog kreativnog perioda, ali, trendovski, svaki singl koji objavimo je rezultat veklikog rada razmišljanja i kreacije… V.E.J.N je zaintrigirao javnost, i želimo da pratimo svoj put…ovaj bljesak se neće ugasiti tako lako…”

Sastav V.E.J.N

Pjesmi “Sivi Grad” prethodila je „Možeš li ikad da me ljubiš“, kojom su željeli ponovno oživjeti kulturu istinskog Rock&Rolla, na sarajevskoj muzičkoj sceni.

Prije te stvari objavili su „Zoru budim”. Grupa V.E.J.N. okupila je na jednom mjestu iskusne i profesionalne muzičare.

Na singlu su svirali: Emili Mišić (bubanj), Vlado Podany (klavijature), Jasmin Dedić (gitare), Nermin Dedić Fićo (bass gitara). Singl „Sivi grad“ dobio je i adekvatan spot, koji je nastao pod rediteljskom palicom Eldara Muhića. Eldar je čitavu ovu priču podigao za ljestvicu više.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti