Search
Close this search box.

“SARAJEVO BIG BAND” OVE GODINE ODRŽAVA NOVOGODIŠNJI KONCERT PUTEM LIVE STREAM-A A U POVODU 55 GODINA CENTRA ZA KULTURU!

Sarajevo Big Band i ove godine održat će tradicionalni Novogodišnji koncert 27.12. u velikoj sali Centra za kulturu i mlade (Jelića broj1.), i putem live streama na oficijelnoj Facebook stranici CKM. Novogodišnji koncert se održava u sklopu obilježavanja 55 godina rada i djelovanja JU Centar za kulturu i mlade Sarajevo.

Orkestar će izvoditi svjetske hitove, novogodišnje i blagdanske numere, sa stalnim saradnicama i vokalnim solisticama Renatom Kurtalić i Renatom Bagarić. Sarajevo Big Band baštini tradiciju Plesnog orkestra RTSA osnovanog davne 1971. godine. Plesni orkestar, kao profesionalni orkestar pri Muzičkoj produkciji RTV BiH, prestao je sa radom u ratu, nakon više od 30 godina rada. Na inicijativu nekadašnjih uposlenika tog orkestra Krešimira Vlašića-Kece, Vladimira Borovčanina-Šente i Gradac Marina, 2000-te godine počeo je ponovo sa radom. Godine  2013. na incijativu Lačević Faika i Gradac Marina te tromboniste Sarajevske filharmonije, Rupar Vanje, okupljen je Sarajevo Big Band pri Udruženju muzičara Saraj pro-brass, ovaj put u novom, podmlađenom sastavu.

Sarajevo Big Band

U proteklom periodu muzički je stasala čitava jedna generacija mladih muzičara, koji su se obrazovali na domaćoj i stranim akademijama muzike, koji su se priključili orkestru. Jedan od važnih ciljeva rada orkestra jeste promocija domaćih autora i muzičkih stvaralaca, koje je u nasljeđe ostavio jedan od najznačajnijih bh muzičkih stvaralaca, Esad Arnautalić. Orkestar posebnu pažnju poklanjaju edukativnom segmentu kroz rad sa mlađim muzičarima. Koncert će biti održan u nedelju 27.decembra, sa početkom u 19.30 sati.

Obilježavajući 55. godina rada i djelovanja JU CKM, mjesec decembar bio je ispunjen mnogobrojnim besplatnim programima za djecu, mlade i građane. Do kraja mjeseca očekuju nas sljedeći programi:

-26.12. Komedija“Bosanski lonac“-Alternativna grupa Rajvosa/ 19:30 sati

-27.12 Koncert Sarajevo Big Band 19.30 sati

-28.12. Dječija novogodišnja predstava“Braco i seka u čarobnoj šumi“ 18:30 sati

-29.12. Predstava”Cosa nostra”-Minka Muftić i Belma Salkunić19:30 sati Svi programi biće realizovani uz sve mjere zaštite i zbog manjeg kapaciteta, svi su već rezervisani…

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti