POZIV KOMPOZITORIMA

DRUGA FAZA PROJEKTA Balkan Youth Jazz Orchestra – OTVORENI POZIV ZA KOMPOZITORE!

DRUGA FAZA PROJEKTA Balkan Youth Jazz Orchestra – OTVORENI POZIV ZA KOMPOZITORE!

Balkan Youth Jazz Orchestra poziva mlade kompozitore iz zemalja Zapadnog Balkana – Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije i Srbije – da se prijave za učešće u drugoj fazi projekta „Balkan Youth Jazz Orchestra“ koji realizuje nevladina organizacija Umjetnost džeza-Jazz Art iz Podgorice, pod pokroviteljstvom Fonda za Zapadni Balkan. Iz ove organizacije pozivaju sve zainteresovane da se prijave do 4. Januara 2021.

Nakon prve faze projekta i odabira muzičara za sastav orkestra, slijedi druga faza projekta koja se odnosi na poziv za kompozitore. Poziv je namijenjen svim zainteresovanim kompozitorima sa Balkana, starijim od 18 godina, koji žele da se njihova muzika nađe na repertoaru Balkan Youth Jazz Orchestra. Na ovaj način ukazujemo posebnu priliku mladim autorima da se prijave i da komponuju za prvi balkanski jazz orkestar mladih. Ovim putem želimo da pozovemo sve zainteresovane kompozitore iz zemalja Zapadnog Balkana i šire, da se prijave i na taj način dobiju priliku da komponuju za prvi Balkan Youth Jazz Orchestra.

Balkan Youth Jazz Orchestra

Važno je podsjetiti da je projekat “Balkan Youth Jazz Orchestra” dobio grant od Fonda za Zapadni Balkan. U konkurenciji od 295 projekata, jedan je od 24 izabranih. Projekat realizujemo u saradnji s našim projektnim partnerima: Muzička akademija, Univerzitet „Goce Delčev” u Štipu, Sjeverna Makedonija i Fakultet muzičke umetnosti, Univerzitet umetnosti u Beogradu, Srbija. Projekat smo započeli prošlog jula objavljivanjem Otvorenog poziva za mlade muzičare iz zemalja Zapadnog Balkana (Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije i Srbije) da se prijave za učešće u orkestru.

Sa zadovoljstvom možemo saopštiti, da se na poziv prijavilo 49 mladih muzičara iz svih država Zapadnog Balkana, i šire, i da je proces selekcije kandidata za članstvo u orkestru uspješno završen zahvaljujući našim partnerima, mentorima i dirigentima prof. Antoniju Kitanovskom i prof. Vladimiru Nikolovom, kao i vođi  projekta Maji Popović.

Kompletne informacije o Otvorenom pozivu za kompozitore, kao i aplikacionu formu, možete naći na sajtu organizacije Jazz Art.

Podsjećamo deadline za prijavu je 04. januar 2021. godine.

Emir Kovačević

December 1st, 2020

No comments