USKORO

VIRTUOZ NA GITARI VLATKO STEFANOVSKI PJESMOM “OGLEDALO” NAJAVLJUJE NOVI ALBUM Taftalidze shuffle!

VIRTUOZ NA GITARI VLATKO STEFANOVSKI PJESMOM “OGLEDALO” NAJAVLJUJE NOVI ALBUM Taftalidze shuffle!

Makedonski virtuoz Vlatko Stefanovski dugi je niz godina poznat i priznat kao jedan od najboljih svjetskih gitarista, uskoro objavljuje svoj novi album pod nazivom Taftalidze shuffle, uvertira istom je singl Ogledalo.

Nenadmašnu tehniku i jedinstven senzibilitet jednako je uspješno iskazivao u etnu i rocku, ali i u bluesufunku i jazzu – žanrovima koji su oblikovali njegov muzički put i obilježili ga kao umjetnika. Nakon iznimno uspješnog akustičnog albuma Mother Tongue, Vlatko se vraća zvuku i atmosferi sedamdesetih godina prošlog stoljeća, a novi album Taftalidze shuffle, čiji izlazak očekujemo za točno sedam dana, sadrži sve ono zbog čega su sedamdesete bile posebne.

Okosnicu novog  studijskog izdanja čini trio, a na ovom albumu Vlatku su se pridružili njegov sin, Jan Stefanovski za bubnjevima te Ivan Kukić na bas gitari. Nova, mlada ritam sekcija zvuči nevjerojatno zrelo i entuzijastično, a čitavom albumu daje posebnu vrijednost. Singl Ogledalo odlična je najava novog albuma za koji muziku, tekst, aranžman i produkciju potpisuje upravo Vlatko Stefanovski, a radiofoničnu pjesmu prati i sjajan lyric video. Makedonski virtuoz ovim je singlom priredio uvod u novi, željno iščekivani kantautorski album koji će obradovati sve ljubitelje dobrog i kvalitetnog zvuka.

Emir Kovačević

November 17th, 2020

No comments