NOVA PJESMA

MAJA MILINKOVIĆ IZDALA NOVU PJESMU I VIDEO “SUŠA” INSPIRISANU PANDEMIJOM!

MAJA MILINKOVIĆ IZDALA NOVU PJESMU I VIDEO “SUŠA” INSPIRISANU PANDEMIJOM!

Kao uvertira u novi album koji je planiran za proljeće 2021., Maja Milinković je ove sedmice izdala novu pjesmu i video pod nazivom “Suša”. Suša je inspirisana vremenom pandemije u kojem živimo.

Pandemija nas je primorala da usporimo naše živote i da se osvrnemo oko sebe i u sebe, takodjer je potakla osvještenije razmišljanje o opstanku planete kakve je poznajemo.  Pjesma “Suša” poziva na pronalazak unutarnjeg mira, a ujedno i preporodjenja u ljubavi, povratak prirodi, osluškivanju života i planete Zemlje.

Maja Milinković

Muziku i tekst , koje potpisuje Maja Milinković u aranžman su obukli Luís Coelho na portugalskoj gitari, Carlos Visoso na akustičnoj gitari i Carlos Menezes na kontrabasu. Snimano i miksano u najpoznatijem studiju u Portugalu Atlantico Blue Studios. Stremeći kao i uvijek spajanju kultura kroz svoj rad, prevod pjesme na portugalski jezik dio je samog scenarija ovog video klipa, kojeg je realizirala poznata portugalska rediteljica Kristina Verdu. Rediteljica se odlučila za potpuno minimalistički pristup, prateći tako i slikom poruku pjesme “Suša”.

Emir Kovačević

November 14th, 2020

No comments