Search
Close this search box.

NOVI ALBUM “Chant Electronique Vol. 1” DOSTUPAN NA SVIM PLATFORMAMA!

Châñt  élečtrónïqùe je band producenata/ica i pjevača/ica koji dolaze iz šest različitih država sa dva kontinenta, sa zajedničkim interesom za istraživanje potencijala tradicionalne muzike i elektronike. Band je prije mjesec dana objavio singl ‘Kamen Gori’, čiji aranžman potpisuju Dunja Bahtijarević i Nenad Kovačić, a album prvijenac, “Châñt élečtrónïqùe vol. 1, od nedavno je dostupan na svim digitalnim platformama.

Ovoga utorka, 10.11., kolektiv će se publici predstaviti videospotom za pjesmu ‘Inti Ukana’, premijerno prikazanim u emisiji PopRock.HR u 19.30 na Prvom programu Hrvatske Radiotelevizije. Videospot prikazuje kolektiv za vrijeme njihovog posjeta Portugalu prilikom kojeg su snimili svoj album prvijenac, i otkriva ko su zapravo muzičari okupljeni pod imenom Chant Electronique.

Pjesma koja je predstavila ovaj album Châñt élečtrónïqùe vol. 1 svijetu, ‘Kamen Gori’, je nadahnuta bosanskohercegovačkom sevdalinkom. Riječ je o fuziji modernog s tradicijskim, utjelovljena u snažnom vokalu Dunje Bahtijarević, koja o poruci iza pjesme kaže sljedeće:

“Kamen gori, biser odgovara. Pjesma o prestanku ljubavi, o gubitku kontrole, o (ne)mogućnosti transformacije. Kamen je nepromjenjiv, a vatra sila koja izaziva promjenu. Biser je, barem poslovično, savršen rezultat transformacije zrna pijeska. Pjesma govori o napuštenoj ženi koja zamišlja buduću sebe, snažnu i ponosnu. Zamišlja trenutak kada će krenuti dalje. Ali njezina tvrdnja da će to vrijeme doći zapravo nije ništa više nego nada. Što se događa nakon ljubavi? Kako nas mijenja njezin kraj? Slamamo li se, ili zacjeljujemo? Približavamo li se sebi, ili se od sebe udaljavamo?”

Pjesma i album su dostupni na svim digitalnim platformama, a videospot ‘Kamen Gori’ možete pogledati i uživati.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti