Search
Close this search box.

DIVANHANA OBJAVILA “Quarantine EP” NASTAO U IZOLACIJI!

Bosanskohercegovački bend Divanhana koji je fantastičnim koncertom u dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, krajem februara ove godine na velika vrata najavio početak nove koncertne turneje, spriječen je usljed posljedica pandemije da istu realizuje, što je svakako sudbina većine umjetnika širom Bosne i Hercegovine, regije ali i svijeta.

Ipak, Divanhana nije prestala sa svojom misijom širenja sevdaha, te su skromno, vrijedno i u kontinuitetu svojoj publici poklanjali vrsne karantin izvedbe nekih od najljepših sevdalinki sa  prostora Balkana. Na koncu su se odlučili da sve te izvedbe sakupe na jednom mjestu objavljivanjem Quarantine EP na sve popularnijoj muzičkoj platformi Bandcamp.

Izdanje ovog veoma neobičnog muzičkog mozaika, snimljenog većinom u kućnoj atmosferi sa mobitelima, donosi 8 numera, mahom sevdalinki, ali i autorskih pjesama pomenutog sastava. “U 2020. godini svu našu dragu raju širom dunjaluka zadesio je ozbiljan kijamet, koji nas jedno izvjesno vrijeme distancira jedne od drugih te udalji od svih onih dragih mjesta gdje smo zajedno znali stvarati magiju. Shodno tome odlučismo se da, daškom sevdaha, unesemo barem mrvu svjetlosti u svakodnevno sivilo koje se spustilo među nas.

Divanhana Quarantine TOUR

Kako se tokom pandemije mnogi članovi našeg malog kolektiva zadesiše u šest različitih gradova drage nam domovine, jedini način da zajedno sevdišemo, u ovoj novonastaloj situaciji, bio je da uz malu pomoć tehnologije sklopimo par izvedbi za vas, a vala i nas.

Na zadovoljstvo mnogobrojnih fanova bend Divanhana za novembar najavljuje seriju koncerata po gradovima u Bosni i Hercegovini, u mjeri u kojoj to dozvoli epidemiološka situacija izazvana korona virusom. Tako su planirani koncerti 04.11. Travnik, 06.11. Živnice, 07.11. Tuzla, 09.11. Žepče i 09. 11. I i Banovići 10.11.

Svako iz svog kutka; notu po notu, riječ po riječ, stih po stih.” izjavili su iz benda Divanhana. Ukoliko želite da kupovinom albuma zajedno sa bendom Divanhana planetarno širite sevdah, isti možete preuzeti Quarantine EP

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti