Search
Close this search box.

ZENIČKI SASTATV BRUHUUHU IMA NOVU PJESMU I SPOT “MUSIC”!

Zenički sastav Bruhuuhu predstavio svoj novu pjedmu i spot pod nazivom “Music”. Spot je realizovan u studiYo Active zeničkog RadiYo.

Kao i za sve prethodne, tako i za ovu pjesmu audio produkcija je realizovana u studiYo Active zeničkog RadiYo Active-a. Ekranizacija spota, odnosno snimanje, montaža i postprodukcija je rađena u periodu juli – august, a kompletnu video produkciju je uradio Duško Kostić, koji inače obnaša funkciju bubnjara u bendu. Režiju spota potpisuju Ernad Bihorac, Duško Kostić & Adis Mehanović.

Glavnu ulogu u spotu tumači poznati glumac Adis Mehanović koji je inače član ansambla Bosanskog narodnog Pozorišta Zenica. Adis je na svoj prepoznatljiv i originalan način odigrao ulogu, što dodatno daje jačinu i samoj pjesmi.

Spotu su izuzev Adisa i članova benda, svoj glumački doprinos dali i Lidija Solo, Ajna Nikontović, Anđela Akrapović, Dario Kustura, Imran Maglajlić, Berina Lušija, Ivona Kukić, Asmir Mahalbašić, Adem Zečak, Dženan Pjanić, Aldin Šehić i Kenan Beganović.

Bruhuuhu su: Ernad Bihorac, Solo Semir, Duško Kostić, Nermin Bihorac, Boris Marković

Bruhuuhu je bend koji je nastao 2018. godine kao rezultat dugogodišnje komunikacije i zajedničkog muziciranja njegovih članova. Shodno utjecajima različitih žanrova muzike, koje članovi grupe konzurmiraju, izričaj Bruhauuhu uveliko ima doticaja sa rockom, industrijalom, electrom i drugim srodnim žanrovima.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti