Search
Close this search box.

PERL JAM INICIJATIVOM “PJ VOTES 2020” POZVAO BIRAČE DA U ŠTO VEĆEM BROJU IZAĐU NA USA IZBORE I GLASAJU ZA BIDEN-A!

Nova pjesma “Get It Back” grupe Pearl Jam, prvobitno objavljena prošle nedjelje u okviru kompilacije Good Music To Avert The Collapse Of American Democracy Vol. 2, sada je dostupna i na digitalnim platformama. Numeru “Get It Back” komponovao je bubnjar Pearl Jam-a,  Matt Cameron i ovo je prva nova muzika benda od objavljivanja albuma “Gigaton” u martu ove godine kada se našao na vrhu Bilbordove liste rok albuma. 

Good Music To Avert The Collapse Of American Democracy Vol. 2  bila je jednodnevna Bandcamp kompilacija prikupljanja sredstava, koja sadrži 77 numera po cijeni od 20.20 $ za digitalnu verziju. Kompilacija, koja je takođe sadržala numere grupa R.E.M., Arcade Fire i mnogih drugih objavljena je u svrhu pomoći nestranačkoj organizaciji Voting Rights Lab koja radi na zaštiti i odbrani svih glasačkih prava Amerikanaca. Na kompilaciji se nalazila ne samo nova pjesma Pearl Jama, već i muzika grupe Yeah Yeah Yeahs, Feist, The Postal Service, My Morning Jacket i drugih. Zbirka muzike objavljena je od strane produkcijske kuće Rights Laba, nestranačke organizacije koja radi na zaštiti i odbrani svih glasačkih prava Amerikanaca.

Pearl Jam

Pearl Jam aktivan je ove izborne sezone. Rokeri iz Seattla pokrenuli su inicijativu “PJ Votes 2020” kako bi pomogli u što većem odzivu birača na predsjedničke izbore 3. novembra, s osim toga, bend je podržao kampanju Joea Bidena i Kamale Harris.

Bend je također najavio 10. listopada da će emitirati set od aprila 2016. tokom kojeg su svirali svoj ikonski album Ten od početka do kraja. Thelivestream se održava 22. oktobar, na 30. godišnjicu njihovog prvog nastupa uživo.

Poznato je da mnoge svjetske muzičke zvijezde pozivaju građane svojih zemalja da u što većem broju izađu na izbore i da budu promjena kojima je svima potrebna. Tako je i Pearl Jam se svrstao na stranu demokratije i pravde za boljitak, u ovom slučaju Amerike, ali i cijelog svijeta. Veoma je pohvalno vidjeti da ugledni i svjetski poznati muzičari imaju društveno odgovoran angažman, te da svoj ugled koriste za podizanje svijesti građana, to je nešto što bi svakako koristilo i našoj zemlji, čuti da neko poziva na masovni izlazak na izbore, promjene u društvu.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti