Search
Close this search box.

DIANA KRALL OBJAVILA NOVI ALBUM “THIS DREAM OF YOU” I VIDEO ZA NUMERU “Autumn In New York”!

Kanadska jazz pjevačica, Diana Krall, objavila je svoj petnaesti studijski album “This Dream of You” za izdavačku kuću Verve. Albumu su prethodila dva singla “How Deep is the Ocean” i “I Wished on the Moon” objavljena u avgustu ove godine. Sa izlaskom novog albuma, objavljen je i video za numeru Autumn In New York.

Kako objavljuje Discover Music, album predstavlja kolekciju studijskih snimaka koje je Diana izvela u saradnji sa njenim dugogodišnjim producentom (Tommy LiPuma) prije njegove smrti, 2017. godine.

Cover Albuma – This Dream of You

“Jesen u New Yorku” je Krallina kinematografska oda gradu. Video je režirao njen dugogodišnji saradnik i prijatelj Mark Seliger, a predstavljen je kao vizuelni kompliment pjevačevoj izvedbi pjesme s puno ljubavi i nade. Snimak takođe podiže svijest o New York Caresu, najvećoj volonterskoj mreži u New Yorku.

Za mixering je bio zadužen Schmitt, koji je usko surađivao sa umjetnicom kako bi postigao određenu intimnost i neposrednost njenog glasa u zvučnoj ravnoteži. Izvedbe u setu nastaju sa sesija 2016. i 2017. godine, koje su dodale dirljivost jer su bile saradnja sa njezinim prijateljem i dugogodišnjim kreativnim partnerom Tommyjem LiPumom, koji je umro 2017. godini u 80. godini. Među duetskim izvedbama, “I Wished On The Moon” je snimka Kralla i basista Johna Claytona iz prvog koraka. Na dva vokalna reza, “Više nego što znaš” i “Ne puši u krevetu”, na klaviru je prati Alan Broadbent.

Sama Diana Krall je povodom izlaska novog albuma izjavila:

“This Dream Of You je novi album koji sam bazirala na sesijama koje su se održavale 2016. i 2017. godine, a dovele su do Turn Up the Quiet. Neke od ovih predstava imaju nezaobilaznu potresnost”, nastavlja Krall. U danima kada se ne može lako otputovati u New York, u jesen ili bilo koje drugo godišnje doba, moram vjerovati da još uvijek ima mjesta za nadu čak i u gradu borbe i promjena.”

Novi album  “This Dream Of You” čine stvari: “But Beautiful”,  “That’s All, “Autumn In New York”, “Almost Like Being In Love”, “More Than You Know”, “Just You, Just Me”, “There’s No You”, “Don’t Smoke In Bed”, “This Dream Of You”, “I Wished On The Moon”, “How Deep Is The Ocean”, “Singing In The Rain”.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti