Search
Close this search box.

MUZIČKA PRODUKCIJA BHRT VEČERAS ZAPOČINJE EMITOVANJE INOVATIVNE MUZIČKE EMISIJE “CORNER”!

Radiotelevizija Bosne i Hercegovine je započela snimanje nove emisije “Corner-Muzički klub”, koju priprema i proizvodi Muzička produkcija.

Nove emisije će se moći pratiti u programu BHT 1 i BH Radija 1 počev od subote 26.09. ”Corner– Muzički klub” je emisija u kojoj gosti pjevaju u pratnji orkestra Muzičke produkcije, koncipirana kao serijal, u trajanja 25 minuta zabavne muzike, sa nastupima nekih od najpoznatijih izvođača, bendova i DJ-eva BiH scene. U ovoj emisiji će se svake subote predstavljati muzičari, ali i druge osobe iz javnog života pjevajući svoje pjesme i cover verzije popularnih domaćih i svjetskih hitova.

Atmosvera sa snimanja emisije “Corner”

Pored afirmisanih imena domaće zabavne muzike, “Corner” će ugostit i mlade izvođače koji su na putu afirmacije u svojoj muzičkoj karijeri. Emisija će inspirisati talentovane mlade muzičare Bosne i Hercegovine da razvijaju ljubav prema muzici u cilju stvaranja novih temelja za buduće jačanje lokalne muzičke tradicije istvaralaštva, što čini dio misije Muzičke produkcije BHRT.

O novim projektima u emisiji “Jutro za sve” BHRT-a Jasmin Ferović, direktor Muzičke produkcije BHRT-a kazao je:

“Napravili smo jedan pandam koncertima. Emisije su žanrovski orijentirane, uz živu svirku, goste i live izvođenja, ali bez publike zbog aktuelne situacije u vezi sa koronavirusom. Ovo je prilika da gledaoci i slušaoci vide i čuju poznata imena, ali i da predstavimo neke nove talente i nade i da se fokusiramo na muzičku scenu Bosne i Hercegovine”

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti