Search
Close this search box.

BOŽO VREĆO I EDIN KARAMAZOV OBRADOM POZNATE SEVDALINKE “EMINA” NAJAVLJUJU IZLAZAK ALBUMA “LACHRIMAE”!

Dva vrhunska umjetnika, Božo Vrećo & Edin Karamazov, predstavljaju službeni lyric video za svoj prvi singl, obradu jedne od najljepših sevdalinki, “Emina”, s kojom najavljuju izlazak albuma “Lachrimae” na kojem će se naći 11 vrhunskih interpretacija – sve ono što od umjetnika ovog kalibra možete očekivati.

Emina je kultna sevdalinka, jedna od najljepših ljubavnih pjesama, koju je napisao mostarski pjesnik Aleksa Šantić, posvetivši je ljepoti Mostarke Emine Sefić. Pjesma je prvi put objavljena 1902. u časopisu Kolo, a kasnije su je komponovali izvodili mnogi umjetnici s ovih prostora, a najpoznatija je izvedba Himze Polovine. Interpretacija Bože Vreće i Edina Karamazova stoji uz bok, kako s Himzom, tako i s ostalim velikanima sevdaha.

Lachrimae

Album Lachrimae spada u world music album koji će zbližiti dalmatinsku, bosanskohercegovačku, makedonsku, tursku i španjolsku pjesmu, te izbrisati granice.

Pored već najavljene pjesme “Emina”, na albumu će se naći i Bor sadila moma Evgenija, Ašik osta’ na te oči, Što te nema i druge.
Album “Lachrimae” na svim streaming servisima naći će se od petka, 18. septembra, a fizičko izdanje u prodaji će biti od petka, 25. septembra.

Oznake: LIRIC VIDEO
Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti