New Album

GREGORY PORTER OBJAVIO SVOJ NOVI ALBUM “ALL RISE” U VINILSKOM IZDANJU!

GREGORY PORTER OBJAVIO SVOJ NOVI ALBUM “ALL RISE” U VINILSKOM IZDANJU!

Savremeni jazz, soul umetnik Gregory Porter, čija ostvarenja dostižu milionske tiraže, vraća se na muzičku scenu sa “All Rise”, svojim šestim studijskim albumom.

Album označava i Porterovo vraćanje pisanju originalnih pjesama – tekstovi koji odišu iskrenošću, prožeti filozofijom svakodnevnice i detaljima iz stvarnog života postavlja uzbudljiv mx jazza, soula, bluza i gospela. U produkciji Troya Millera (Laura Mvula, Jamie Cullum, Emili Sande), ovo ostvarenje predstavlja evoluciju Porterovg umjetnčkog rada koji se kreće ka nečemu još emotivnijem, univerzalnijem i intimnijem.

Nakon albuma iz 2017. godine  – Nat King Cole & Me, Gregory je odlučio da za svoj sledeći LP uvede orkestar što je i učinio i time dobio na još punijem zvuku koji se može čuti na njgovom novom All Rise.

Od svog prvog albuma objavljenog za Blue Note – Liquid Spirit  iz 2013. godine koji je osvojio Grammy nagradu za najbolji vokalni jazz album 2013, Gregory nije iznevjerio očekivanja svojih fanva ni kada je sarađivao sa duom Disclosure na “Holding On” objavivši  hit “Liquid Spirit – Claptone Remix”, ni kada je osvojio još jedan Grammy 2016. za Take Me to the Alley ili pričajući svoju životnu priču kroz Kolovu  kolekcju pjesmaricu.

Album “All Rise” dostupan je na dvostrukom i trostrukom vinilnom izdanju.

Emir Kovačević

September 16th, 2020

No comments