Search
Close this search box.

REGIONALNA PREMIJERA NOVOG SINGLA I SPOTA “ETO PJESMA” RADE ŠERBEDŽIJE!

Regionalna premijera novog singla i spota “Eto pjesma” Rade Šerbedžije u svega je nekoliko sati na YouTube-u naišla na brojne pozitivne kritike.

Legendarni glumac, pjesnik i muzičar otpjevao je pjesmu koju je za njega napisao Husein “Hus” Hasanefendić , a muzika i tekst u Radinoj interpretaciji oduševili su njegove poklonike.

Spot u radnoj atmosferi, kakva obično vlada na snimanju novih pjesama, kamerom je uhvatio Danilo Šerbedžija, poznati reditelj i dobitnik najveće nagrade Zlatna Arena za film Tereza37 na ovogodišnjem Pula Film Festivalu. Uz Radu na spotu su i sjajni muzičari njegovog Zapadnog kolodvor banda: Davor Smotke Smotalić (perkusije, prateći vokal), Dario Hleb (bas gitara), Mario Igrec (gitara), Antun Stašić (violina, parateći vokal), Marjan Krajna (harmonika) i gost Dado Marinković (bubanj), a pjesmu je snimio, miksao i producirao Davor Smotalić Smotke u studiju SmotkeSoundStudio.

Singl “Eto pjesma”, hit je kakav se čekao i najava je Radinog novog studijskog albuma na kojem će svoj značajan doprinos dati i muzičari Elvis Stanić, Darko Rundek i Damir Urban.

Rade Šerbedžije

Iako je ovo godina u kojoj umjetnost najviše trpi posljedice zbog nedostatka publike, Šerbedžija se može pohvaliti zapaženim ostvarenjima na dramskom i muzičkom polju. Na ovogodišnjim 71. Dubrovačkim ljetnim igrama dobio je nagradu Orlando za ulogu Georgea u predstavi “Tko se boji Virginije Woolf” pozorišta Ulysses i Beogradskog dramskog pozorišta, a Croatia Records objavila je CD i Blu-ray Rade Šerbedžija & Zapadni kolodvor @ HNK Zagreb. Koncert pod imenom “Već sam ti pričao” Šerbedžija je održao krajem 2019. godine, a publika je uživala u snažnim i uvjerljivim interpretacijama pjesama: “Vrijeme je, draga, vrijeme je”, “Protuletje se otpira”, “Barbara”, “Rastanak”, “Ostala si uvijek ista”, “Moj spomenče, plavo cvijeće”, “Ne daj se, Ines” i drugih iz Radine bogate muzičke karijere.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti