Search
Close this search box.

UPRKOS PANDEMIJI I OVE GODINE MUZIČKI FESTIVAL WORLD MUSIC FEST ZEMAN U NOVOM PAZARU!

Uprkos posljedicama pandemije COVID-19, tim World Music Festa Zeman je aktivno radio na novom izdanju, koje će ovog puta osim građana Novog Pazara, moći pratiti i publika iz cijelog svijeta u periodu od 29. do 31. Oktobra.

Obavještavamo Vas da će se ovogodišnji muzički festival World Music Fest Zeman održati u on-line formatu, tačnije putem društvenih mreža festivala i TV prenosa na Radio Televiziji Novi Pazar.

Donosimo program festivala:

29.10. –  Lynn  Adib, umjetnica iz Damaska sa adresom u Parizu koja će se predstaviti sa svojim jazz triom,

30.10. –  Klasična muzika savremenog  svijeta: Koncert kompozitora porijeklom iz Sandžaka,

31. 10. – „Glas Zemana”, takmičenje u izvođenju etno muzike Balkana.

Plakat – World Music Fest Zeman 2020

Podsjetimo se da je World Music Fest Zeman jedan od najmlađih muzičkih festivala u regionu, te da su u sklopu prijašnja dva izdanja festivala nastupili renimirani umjetnici iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Turske, Poljske i Meksika.

Potrebno je napomenuti da se festival održava uz nesebičnu podršku uprave Grada Novi Pazar, kulturnog Centra iz Novog Pazara, te da je isti podržan od strane Ministrastva prosvete, turizma i telekomunikacija.

Radujemo se novom izdanju festivala, stoga pozivamo sve zainteresovane da prate aktivnosti na našim društvenim mrežama i na taj način budu dio internacionalne umjetničke mreže!

Podsetimo se na atmosveru prošlogodišnje izdanje World Music Fest Zeman!

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti