PROMO NEW ALBUM

MATIJA DEDIĆ U KLOVIĆEVIM DVORIMA PREDSTAVLJA ALBUM “TAJNA VJEŠTINA – GLAZBA ZLATANA STIPIŠIĆA GIBONNIJA”!

MATIJA DEDIĆ U KLOVIĆEVIM DVORIMA PREDSTAVLJA ALBUM “TAJNA VJEŠTINA – GLAZBA ZLATANA STIPIŠIĆA GIBONNIJA”!

Matija Dedić najavljuje promociju svog novog albuma “Tajna vještina-Glazba Zlatana Stipišića Gibonnija”. Promocija će se održati u galeriji Klovićevi dvori.

Renomirani jazz muzičar Matija Dedić održat će koncertnu promociju albuma Tajna vještina – Glazba Zlatana Stipišića Gibonnija u veličanstvenom ambijentu Galerije Klovićevi dvori. Nakon brojnih Porinom nagrađenih kompozicija i izdanja, Matija je pronašao izazov u obradama pjesama jednog od naših najistaknutijih autora, a one najljepše pretvorio je u još jedan pažnje vrijedan album koji je muzička kritika prepoznala odmah po izlasku. Tajna vještina broji 9 instrumentalnih obrada pomno odabranih Gibonnijevih kompozicija koje je Matija majstorski izveo u intimnim aranžmanima, predstavivši tako svima poznate pjesme u novom, jazz ruhu.

Matija Dedić

“…kao i u slučaju albuma „Matija svira Arsena“, riječ je o veoma izglednom kandidatu za Porin” – Zlatko Gall.

“Fenomenalno pijanističko djelo velikog Matije Dedića koji je uzdigao Gibonnija na jednu novu razinu i kroz njegove melodije provukao svoju tajnu vještinu” – Dubravko Jagatić.

“Očito je da Gibonnijeva glazba na poseban način rezonira u Matijinoj glavi, u njegovom tijelu, da njegova glazbena filozofija ima silan upliv na njegovu, da ga njegove skladbe opsjedaju, izbezumljuju, paranoično obuzimaju sve dok ih ne propusti kroz svoje prste. Kao da u tom trenutku dolazi do oslobađanja i iscjeljenja” – Davor Hrvoj.

Promocija će se održati u četvrtak, 27. 08. sa početkom u 20.30h.

Emir Kovačević

August 23rd, 2020

No comments