BHRT iRADIO

MUZIČKA PRODUKCIJA BHRT: “iRadio” APLIKACIJA ZA MOBILNE UREĐAJE OD DANAS DOSTUPNA NA APP STORE I GOOGLE PLAY!

MUZIČKA PRODUKCIJA BHRT: “iRadio” APLIKACIJA ZA MOBILNE UREĐAJE OD DANAS DOSTUPNA NA APP STORE I GOOGLE PLAY!

Nakon dužeg rada na projektu, muzička produkcija BHRT je objavila aplikaciju “iRadio”. U pitanju je internetska radijska mreža sa 6 stanica (24/7 non stop muzika) koja je dostupna putem web stranice BHRT – a .

Art radio emitira 24-satni program posvećen umjetničkoj-ozbiljnoj muzici, najvećim projektima i kompozitorima svih vremena. Srce radija čine popularna djela u cilju stvaranja novog slušateljstva i dodatne edukacije starijih ljubitelja navedenog žanra. Slogan: „Umjetnička muzika je hit”!

Dance radio emitira 24-satni program posvećen elektroničkoj plesnoj muzici od početka do danas. Akcent je na velikim hitovima koji su obilježili nastanak i razvoj navedenog žanra. Radio promovira sve ono što je aktuelno od muzičkih zbivanja na svjetskoj dance sceni. Slogan: „Radio uz koji plešemo”.

Evergreen Radio emitira 24-satni program posvećen bezvremenskim hitovima strane i domaće produkcije. Na ovom radiju se slušaju arhivski-rijetki i drugi muzički projekti od najveće vrijednosti, koje je teško pronaći u izvornom obliku i kvalitetu. Evergreen radio je najromantičniji radio koji nas podsjeća na vrijeme nevinih ljubavi i mladalačkih ideala. Slogan: „Nezaboravni hitovi”!

Naš Radio (100% BiH) emitira 24-satni program posvećen muzici BiH. Naša misija je jačati, održati i nastaviti izgradnju BiH muzičke scene te podržati autore koji će dobiti svoj prostor za promociju kvalitetnih projekata. Naš radio zadržava pravo i obavezu očuvanja vrijednosti te ćemo u tom kontekstu prezentirati samo kvalitetnu muziku. Slogan: „Naš radio, naša muzika.

Sevdah radio emitira 24-satni program posvećen narodnoj muzici sa akcentom na Sevdah. Značajan dio programa obuhvata jedinstveno blago muzičkog arhiva BHRT. Slogan: „Muzika koja ima dušu” govori sve.

Jazz.Ba radio emitira 24-satni program posvećen najkvalitetnijem džezu sa domaće i svjetske muzičke scene. Džez nije samo muzika nego i način življenja. Slogan: „Sve boje džeza na jednom mjestu”!

Aplikacija BHRT iRadio za mobilne uređaje je dostupna za besplatno preuzimanje na platformama App Store i Google Play

Emir Kovačević

August 19th, 2020

No comments