ELECTRO - POP

Elektro-pop tim ME ORIGINAL SOUNDS DONOSI LJETNO OSVJEŽENJE “HITIČNOG POENCIJALA” – PJESMU “VRATI SE”!

Elektro-pop tim ME ORIGINAL SOUNDS DONOSI LJETNO OSVJEŽENJE “HITIČNOG POENCIJALA” – PJESMU “VRATI SE”!

Autorski elektro-pop tim “ME ORIGINAL SOUNDS” objavio je novi singl i video spot pod nazivom “Vrati se” u saradnji sa sjajnim umjetnicama i vokalisticama, Almom Ferović-Fazlić i Alenom Cakić.

ME Original Sounds je pjesmu „Vrati se” za koju potpisuju tekst, muziku i kompletnu produkciju komponovao prije pet godina, od kada je čekala svoj trenutak, a govori o buđenju iz svakodnevnice i ustaljenih životnih navika te vraćanju na put dobrih vibracija i pokretačke energije.

„Ideja za saradnjom je potekla spontano, u pauzi između naših primarnih poslova i drugih projekata, koje smo tokom proteklih mjeseci realizirali zajedno. Već na prvo slušanje matrice, Sanjin, Almin i Alenin vokal su se solistički i višeglasno izvanredno uklopili i rezultat je ispao sjajan.”, navode iz ME Original Sounds-a.

“Vrati se”

Plesnom groove-u pjesme znatno doprinose dominantne bas linije i linije fenomenalnog instrumenta Chapman Stick-a, koje je za ovu priliku odsvirao Melis Cakić, inače basista koji je svirao sa mnogobrojnim poznatim bh. i stranim rock bandovima. 

Navedeni umjetnici muzički sarađuju već više od petnaest godina i ovo je nihov prvi zajednički projekt, koji u prvom redu slavi prijateljstvo ali i vrijeme u kojem su odrastali uz muziku 80-tih i 90-tih. Dokaz tome je i ova pjesma, koja svojom energijom, brzim ritmom ali i vizuelnim identitetom podsjeća na to doba i dočarava veoma zabavan i kreativan proces, kroz koji su prošli svi učesnici.

Pored navedenih u spotu se pojavljuje i muzički producent Mr Miko te mlade talentovane plesačice sestre Emana i Lemia Šehić, polaznice Rockschool BiH, kojima je ovo prvo predstavljanje u sopstvenoj originalnoj koreografiji.

Video je producirao iMTM Sarajevo a rađen je u estetitci 80-tih godina, asocirajući na vrijeme kada se muzika u svojoj audio-vizuelnoj formi reproducirala i dijelila putem medija kao što su audio kasete i VHS kasete.

Emir Kovačević

August 12th, 2020

No comments