Search
Close this search box.

“BEYOND THE PALE” – DUGO OČEKIVANI ALBUM BANDA “JARV IS…” U IZDANJU ROUGH TRADE!

Dugo očekivani album banda JARV IS, Jarvis Cocker ex Pulpo, konačno je i objavljen u izdanju Rough Trade-a.

Sve je počelo krajem 2017. godine, kada je Jarvis Cocker oformio bend, zbog nastupa na Sigur Ros festivalu “Norður og Niður”, na Islandu. Ime ovog projekta nema samo narcisoidnu podlogu. Pošto je Jarvis cijeli projekat pokrenuo iz zezanja ili jarv-a, kako bi Britanci rekli, samim tim i JARV IS… Bend je na proleće 2018. nastavio da nastupa u Velikoj Britaniji, uglavnom po manjim prostorima i klubovima.

U cilju praćenja razvoja pjesama, koje su još uvijek bile u “povoju”, bend je odlučio da svaki koncert snima. Tako, 7. aprila u klubu Peak Cavern, u Darbiširu (Derbyshire) snimljene su dve pjesme, koje su se našle na ovom albumu (“Must I Evolve?” & “Sometimes I am Pharaoh”) . U oktobru 2018. nastupali su na festivalu Desert Daze  i snimili “Am I Missing Something” . Te godine, ukratko nakon JARV IS… nastupa,  festival je  evakuisan zbog jake oluje. Geoff Barrow (Portished, Beak) koji je gledao nastup, predložio je da  bend iskoristi sekvence sa snimanja koncerta kao osnovu za album. Na All Points Festivalu u Londonu 25. Maja 2019, bend JARV IS su snimili premijerno izvedenu pesmu “House Music All Night Long”, koji je postao veliki hit dok smo čekali da album izađe, da bi na Primavera Festivalu u Barceloni snimili i “Children of The Echo”.

Jarvis Cocker – Tomavistas-Festival_2020

Upravo je “House Music All Night Long” imao čast da kao singl najavi ovaj zanimljivi album pod nazivom “Beyond The Pale” , a u izdanju Rough Trade-a, koji sa nestrpljenjem očekivao i već je ocijenjen kao jedan od najboljih ove godine.

Prije nego se svakodnevni život svakog stanovnika planete promijenio do neslućenih razmera, u maju je najavljena koncertna promocija, a zatim i turneja povodom istog. Datum je zatim pomjeren za septembar, u nadi da će koncertna sezona početi tada.  Ipak, kada je već svima postalo jasno da od te sezone ove godine nema ništa,  album je konačno izašao 17. jula i dostupan je na svim streaming servisima.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti