Search
Close this search box.

“SINGER OD TALES” PRVI NA TOP LISTI ALBUMA TRANSGLOBAL WORLD MUSIC!

Objavljen u jeku epidemije virusa COVID-19, novi album Damira Imamovića za londonski Wrasse Records izuzetno dobro stoji na top listama svjetske muzike! Nakon niza izvrsnih kritika u britanskoj, njemačkoj, holandskoj i južnoslavenskoj štampi, album “Singer of Tales” već se treći mjesec nalazi u top 5 dvije najvažnije top liste albuma iz oblasti svjetske muzike. U mjesecu julu izbio je na prvo mjesto međunarodne top liste Transglobal World Music!

Transglobal World Music Chart (TWMC) ustanovljena je 2015. godine i okuplja muzičke kritičare, urednike i novinare iz cijelog svijeta koji jednom mjesečno glasaju za svoje omiljene albume objavljene u datom periodu.

Damir Imamović Singer of Tales Jazz & World Music

Album “Singer of Tales” rezultat je trogodišnjeg rada u kojem je Damir okupio fascinantnu međunarodnu ekipu: američkog kontrabasistu Grega Cohena (poznatog iz saradnji sa Tom Waitsom, John Zornom, Laurie Anderson…), majstora turske klasične muzike Deryu Türkana (njegovo kemenče obilježilo je albume Kudsi Ergunera, Erkana Oğura i mnogih drugih) i sarajevsku violinisticu Ivanu Đurić (članicu benda Sevdah Taht Damira Imamovića). Album su producirali kultni londonski producent Joe Boyd (poznat iz saradnji sa Pink Floydom, Nick Drakeom i mnogim drugim) i Andrea Goertler (Saziso).

Novinski članak

Za april i maj mjesec 2020. zakazano je preko dvadeset koncerata Damirovog međunarodnog kvarteta. Turneja je trebalo da uključi londonski Barbican, Brighton festival, briselski Balkan Trafik Festival, festival Klangvokal Dortmund i dr. Cjelokupna turneja je otkazana zbog pandemije i novi datumi se zakazuju za kraj 2020. kao i za proljeće 2021. godine.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti