Search
Close this search box.

JOSIPA LISAC OBJAVILA NOVI SINGL “DALEKO” KAO SJEĆANJE NA NEDAVNI ZEMLJOTRES U ZAGREBU I STRADANJE KULTURNIH INSTITUCIJA!

Josipa Lisac predstavila je novi spot za singl “Daleko”, koji govori o ljudskom nemaru spram prirode i žestokom odgovoru prirode oličenom kroz različite elementarne nepogode, poput zemljotresa, požara, poplava i uništene prirode.

Spot je premijerno prikazan na CMC televiziji, dok je pjesma predstavljena na 2. programu Hrvatskog radija u emisiji Music pub Zlatka Turkalja. Brojna publika s nestrpljenjem je očekivala novu pjesmu ove izuzetne muzičke umjetnice koja već pedeset i tri godine osvaja istančanim muzičkim, ali i modnim ukusom.

Spot je snimljen u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt čiji napukli zidovi svjedoče o jačini potresa koji je pogodio Zagreb 22. marta 2020. Reditelj spota je Marko Zeljković Zelja s kojim se Josipa upoznala na snimanju svog prvog Blu-raya Josipa Lisac from Croatia Records studiu “Tu u mojoj duši stanuješ”. U spotu se osim kadrova uništenog Muzeja za umjetnost i obrt, u čijem je prostoru Josipa održala dva koncerta sredinom 90-ih, pojavljuju i kadrovi zagađene prirode i njen žestoki odgovor kroz različite vremenske nepogode i prirodne katastrofe.

Stihove za pjesmu “Daleko” napisala je Željka Veverec koja je uz Tonija Starešinića i koautorica muzike. Zanimljivo je da je u aranžmanu ove pjesme uz Starešinića učestvovala i sama Josipa Lisac. Pjesma “Daleko” nastavak je njihove saradnje koja je započela 2017. godine kada je Josipa vokalno briljirala u pjesmi “Tebi putujem” uz Chui za što su uostalom dobili i Porin za najbolju vokalnu saradnju. Nedugo zatim Toni Starešinić postaje i član njenog pratećeg benda sastavljenog od iznimnih muzičara.

Iako je ove godine, poput mnogih kolega, zbog pandemije morala odgoditi unaprijed dogovorene koncerte, Josipa Lisac iskoristila je vrijeme za snimanje novih pjesama i njihovu promociju, a godinu će pamtiti i po dobivenom Porinu za životno djelo.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti