Search
Close this search box.

JAZZ-SOUL PJEVAĆ, GREGORY PORTER OBJAVIO SVOJ NOVI SINGL “Mister Holland”!

Trenutno najtraženiji muški vokalista na svjetskoj jazz sceni i dobitnik Grammyja za najbolji vokalni jazz album Gregory Porter objavio je svoj novi singl”Mister Holland”.

Poznati jazz-soul izvođač, Gregory Porter, objavio je svoj najnoviji singl “Mister Holland” koji nosi društveno angažovanu poruku o prihvatanju različitosti i kritiku rasizma. Ova pjesma je četvrti singl sa njegovog šestog nadolazećeg studijskog albuma “All Rise” koji će biti objavljen 28. avgusta za izdavačke kuće Blue Note i Decca.

Gregory Porter

Potrebno je napomenuti da je ovaj jazz-soul pjevać nastupao na 18. Jazz Festa Sarajevo 2014. godine, te da je tom prilikom oduševio sarajevsku publiku svojim nastupom. Ovog američkog umjetnika su muzički kritičari uglednog JazzTimesa, kao i magazina DownBeat proglasili vokalistom godine,  tada u kategoriji “zvijezda u usponu”.

U pjesmi “Mister Holland”, Gregory Porter pjeva sa stanovišta normalnog tinejdžera koji je vaspitavan da nema problema sa bojom kože ljudi. Pjesma govori o međusobnom poštovanju i jednakosti.” Mister Holland” prati tri singla sa albuma “All Rise” – “Phoenix”,”If Love Is Overrated” i “Revivgl”.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti