Search
Close this search box.

NA POLICIJSKI SAT U BEOGRADU, TIJAN POPOVIĆ OBJAVIO VIDEO SPOT „KISEONIK“!

Posle debi albuma ,,Moja tamna strana,, koji je objavljen pod etiketom ”RnR records” koji je ugledao svetlost dana 2017. godine i niza spotova koji su propratili album , Tijan nastavlja svoj pohod na domaću rock scenu. U melodičnoj rok varijanti i svom prepoznatljivom vokalnom stilu  na YouTube kanalu predstavlja pjesmu pod nazivom ,,Kiseonik“.

Sebe potpisuje kao autora muzike i aranžera a kao autora teksta potpisuje Jasminu Popović koja je već poznata kao tekstopisac i pominje se prvi put u numeri ”Suze” grupe ”Analiza Uma”. Zvuk i produkcija za koju se kao i ranije pobrinuo Srđan Branković (Alogia) zadovoljavaju profesionalne standarde a Srđan je odsvirao i solo gitaru dok je na bubnju još jedan iz provjerenog tima, Marko Milojević. Singl je ujedno i najava za drugi album koji je u pripremi studija ‘Paradox” i koga sa nestrpljenjem očekujemo.

Tijan Popović, rođen 29. maja 1975. godine u Požarevcu , kantautor, pjevač, gitarista , jedan od naših najperspektivnijih rok i heavy metal vokala, svoj prvi javni nastup je imao na 3K Dur-u januaru  2000. godine, sa pjesmom “Pakleni vozači” od Atomskog skloništa. Nakon 14 godina, ostvario mu se dječački san, kada je istu pjesmu otpjevao uživo sa Atomskim skloništem na njihovom koncertu u Požarevcu u Septembru 2014. godine.

Tijan Popović

U januaru 2016. godine objavljen je prvi singl za pjesmu „Svetlo na kraju tunela“, u kome se kao specijalni gost pojavljuje naš poznati gitarista Bane Jelić. Posle prilično zapaženog uspjeha sa prvim singlom, Tijan Popović u Martu 2016. godine predstavlja obradu pesme grupe Whitesnake, “Fool for your loving” koju je snimio sa svojim prijateljima i sjajnim muzičarima: Markom Milojevićem (bubnjevi), Srdjanom Brankovićem (bas i gitara), Mikicom Brankovićem (solo gitara) i Andjelom Išić (back vokali). Pjesma je snimljena u studiju “Paradox”, a za video i audio produkciju je bio zadužen Srdjan Branković. U Maju 2016. godine pojavljuje se i drugi singl i video za pesmu “Duboki Trag, koji je snimljen na lokalitetu Viminacijuma.

Svoj debi album pod nazivom ,,Moja tamna strana, u okrilju ,,RnR records,, objavljuje 17. oktobra 2017. Kompozicije koje su se našle na albumu nastajaele su postupno,a po realizaciji / snimanju , javnosti su na uvid date kao singl izdanja. U nastajanju pesama doprinos je dao veliki broj već etabliranih srbijanskih muzičara / instrumentalista: Srđan i Mikica Branković iz benda Alogija , Bane Jelić, Bojan i Marko Milojević, Željko Maljević, Miodrag Jevtić, Dušan Grujić, Marija Stević.

Kadrovi za spot „Kopaonik“ snimani su u Hallmanndome u Beču, sa live nastupa ”Tijan & Anagram”, gde su nastupali kao predgrupa Bajagi i Instruktorima, a tom prilikom je ova pesma prvi put uživo izvedena.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti