Search
Close this search box.

GRUPA ZOSTER SPOTOM ZA PJESMU “KUDA IDU SVI TI LJUDI” NAJAVILA SVOJ NOVI ALBUM “NAJGORI”!

Pet godina nakon izlaska albuma „Srce uzavrelo” grupa Zoster najavljuje novi album pod nazivom „Najgori”, singlom „Kuda idu svi ti ljudi”. Muziku i tekst potpisuje frontmen grupe Mario Knezović, a aranžman Adis Sirbubalo i Mario Knezović. Spot je nastao u režiji Miodraga Cicovića i direktora fotografije Vuka Papića, a sniman je na lokacijama Ortiješ, Goranci, Bile, Čapljina i Restoran Romanca Mostar.

Grupa nastaje u jesen 2000. godine na inicijativu Marija Knezovića i Dražana Planinića. Naziv Zoster nastaje nakon što je Mario prebolio herpes zoster, virus koji živi u ljudskom tijelu, a prilikom pada imuniteta, manifestira se na površini kože u vidu osipa i vremenom se širi, a grupa Zoster je nastala kao posljedica pada imuniteta društva. Grupa Zoster iza sebe ima četiri studijska albuma koja prema zvuku i poetici možemo podijeliti u dvije faze. Prvoj fazi pripadaju albumi “Ojužilo” i “Festival budala”, a drugoj “Imači kada” i “Srce uzavrelo”. Prvu možemo nazvati mladalačkom i studentskom fazom i po poetici i angažmanu, dok je druga faza zrelija (što je logično zbog samog protoka vremena i iskustva i znanja koje je stečeno), introvertnija, pa i mračnija.

Zoster “Kuda idu svi ti ljudi”

Pored samostalnih kocerta grupe Zoster koje su imali, pa skoro u svim većim gradovima u regiji, svirali su i u Barceloni, Parizu, Beč, Zurihu, Amsterdamu, Geteburgu, New Yorku, Londonu, Aachenu, Tilburgu, Arnhemu, Baselu, Malmeu, a odsvirali su i većinu festivala u regiji, a nabrojati ćemo samo neke: Exit festival u Novom Sadu, InMusic Festival u Zagrebu, Sarajevo film festival, Lake fest Nikšić, Jazz fest Sarajevo, Soča Reggae Riversplash music festival, Seasplash Pula, OK Fest Tjentište, Arsenal fest Kragujevac, Bedem fest Nikšić, Love fest Vrnjačka Banja, Summer fest Mostar, West Herzegowina Fest Široki Brijeg…

Frontmen grupe Zoster Mario Knezović, povodom dugo očekivanog singla izjavio je:

„U ove virusne dane bend koji također nosi ime po virusu će obradovati svoje fanove širom karantena, izolacije i samoizolacije. “Kuda idu svi ti ljudi” najavni je singl novog, petog po redu, albuma grupe Zoster, pod nazivom “Najgori”.  Ovo je kraj jedne i početak druge epohe 20 godina mladog benda Zoster. Ostanite u toplini svoga doma slušajte Zoster i čitajte knjige i gledajte filmove. Grupa Zoster, Vaša grupa.„


Album „Najgori” sniman je u Muzičkom centaru Pavarotti Mostar i u studiju Baraka u Mostaru, a producenti albuma su Adis Sirbubalo i Goran Rebca.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti