Search
Close this search box.

EKIPA HIBRID, etc. PREDSTAVLJAJU SVOJ NOVI ALBUM „NA POLA PUTA”!

Podmornica zaranja duboko u Hibridov introspektivni svijet i donosi njegov drugi album, nazvan „Na Pola Puta”. Album potpisuje zajedno sa svojim ranijim saradnikom, gitaristom Adnanom Salihovićem, pod etiketom “Hibrid, Etc“. Sa paletom od 12 gostujućih muzičara, album nosi 11 pjesama isprepletenih u različitim muzičkim žanrovima. Nakon prvog albuma, koji je objavljen 2017. i koji je bio prepoznat kao nešto drugačije na regionalnoj sceni, ovaj put slušamo kombinaciju vokalne i instrumentalne muzike, elektronskih i akustičnih instrumenata i prepoznajemo jedinstvenu atmosferu Hibrid, etc. muzike, ovaj put obogaćenu novim uticajima.

Gosti na albumu su Sara Renar, malbeku – Belma Zvizdić, Naomi Druskić, Amila Tabaković, Sasa Pesevski – Pecipaja, Edin Baljić, Harisa, Enida Delimustafić, Rej Popović – Covjekoliki Reper (vokali), Melika Hadzić i Jelisavleta Scelović Gluvić (violine), Amela Frljučkić (Harmonika), Naomi Druskić (klavir), Nađa Čardžić (Saksofon). Produkciju muzike potpisuje Dino Aganović, a gitare Adnan Salihović. Dizajn omota albuma radila je Emina Lagumdžija, video animacije Nemanja Popović, mastering Robert Trifunović, a mix Dino Aganović.

CD Na Pola Puta

Iz Podmornice ponosno ističu da je u izvršnoj produkciji albuma i video spotova učestvovalo preko 30 domaćih umjetnika, što ovaj album i cjelokupni projekt čini posebnim.

HibridEtc Photo Ajla Salkic

“Jako sam sretan i ponosan na cijelokupni projekt i album, te mi je veliko zadovoljstvo bilo surađivati sa ovako talentovanim ljudima radeći ono što najviše volim – muziku! Realizacija albuma trajala je 3 godine a ovom prilikom se moram zahvaliti i svima koji su bili samnom na ovom putovanju” rekao je Dino Aganović

Podržati domaće muzičare možete kupovinom albuma, koji je dostupan na svim digitalnim platformama kao što su Bandcamp Deezer, Spotify, Apple Music, a CD je moguće kupiti putem Bandcamp ili u Buybook i Boardroom.

Album “Na pola puta” objavljen je pod etiketom domaće online izdavačke kuće Podmornica  koja već drugu godinu promoviše domaće nezavisne i eksperimentalne muzičare. Podmornica je poznata kao podetiketa Submarine Vibes, domaće izdavačke kuće elektronske muzike koja je u proteklih 5 godine objavila preko 70 izdanja kroz koja je predstavila preko 150 producenata iz cijelog svijeta.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti