Search
Close this search box.

METROPOLIS JAZZ PREDSTAVLJA NOVI ALBUM SASTAVA BOSQUE „ESCAPE FROM URUMCHI”!

Četvoročlani sastav BOSQUE, novo ime na Metropolis Jazz etiketi, objavili su novi album “Escape from Urumchi” koji je dostupan na CD-u i na svim većim digitalnim platformama.

Bosque su sastav koji se idejno oslanja na postulate fusiona i jazz rocka iz onog zlatnog perioda pravca, a to su 70-te godine, iako se mora priznati da je njihov sound maksimalno aranžmanski obogaćen, koloritan, sadržajan, tehnički i produkcijski osavremenjen i prilagođen standardima sadašnjeg trenutka.

Nedavno su objavili svoje drugo po redu ostvarenje, potpomognuto i od strane “Sokoja”, za “Metropolis Music”, naziva “Escape From Urumchi”.

Cover Albuma sastava BOSQUE “Escape From Urumchi”


“Escape from Urumchi” je inspirisan skicama nenapisane drame autora Miloša Bosnića. Estetika i muzički stil ovog sastava su nepredvidivi kao i sam muzički ukus autora, ali ih najbolje opisuje muzički žanr fusion jazz. 

Same teme, kao i većina aranžmana su djelo Miloša Bosnića, inače školovanog muzičara, koji je dio dosadašnjeg umjetničkog puta proveo i u inostranstvu. Ovim povodom za DertMusic je izjavio:

Iako smo svi u bendu iskusni muzicari, ovo je jedan sasvim nov projekat koji ima odredjene specifičnosti i jedinstven je u odnosu na ostale jazz bendove na sceni u regionu. Zelja nam je da se predstavimo što većem broju ljudi u regiji a i šire. Imamo spremne nove kompozicije koje cemo uskoro predstaviti publici uzivo, ali do kraja godine planiramo i jos jedan album. Verujem da naše vreme dolazi!!!

“Escape From Urumchi” je unutar pomenutih žanrovskih iskoraka, slušljivo ostvarenje, koje takođe pokazuje i primjereno znanje kompletnog benda, kao i njihovo snalaženje unutar muzike koju su ponudili. Uostalom da su se pojavili nekoliko decenija ranije, na njih bi se “gledalo” kao na sastav koji  unutar muzike koju distribuira pripada samom vrhu nacionalne i regionalne scene. No, danas je sasvim drugo vrijme, takođe i tretiranje pomenutih žanrovskih varijanti u svijetu nije na istim koordinatama kao što je nekad bio slučaj, a posebno nije u ovoj sredini.

Album donosi šest autorskih kompozicija koje je aranžirao i komponovao Miloš Bosnić izuzev numere “Nicked” koju je Miloš aranžirao u kolaboraciji sa mladim, talentovanim klavijaturistom Stevanom Milijanovićem. Sniman je aprila 2019. godine u studiju “Digimedia” i u koncertnoj sali Beogradske filharmonije. Za omot albuma su se pobrinulu Dragan i Miloš Bosnić. 

Sastav čine Bass – Miloš Bosnić, Keyboards – Stevan Milijanović, Drums – Aleksa Milijanović, Saxophone – Dušan Petrović, specijalni gosti na ovom albumu  su Jovana Čurović (vokal), Jelena Vujnović (flauta) i Ivan Marjanović (perkusije).

Spisak numera:

Intro (the plot)

Welcome to Urumchi)

Nicked

Mr. Chin (the lawyer)

Mrs. Chin (the lawyer's wife)

Escape from Urumchi

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti