Search
Close this search box.

AMIRA MEDUNJANIN PRIVODI KRAJU SNIMANJE NOVOG ALBUMA “??? ??? ??? ???” POSVEĆENOG SILVANI ARMENULIĆ I TOMI ZDRAVKOVIĆU!

Amira Medunjanin bosanskohercegovačka interpretatoraka sevdalinke trenutno je na australijskoj turneji, te vrijedno radi na novom albumu pod nazivom “??? ??? ??? ???” koji je u završnoj fazi.

Naime, na svom facebook profile Amira je uoči australijske turneje otkrila kako priprema svoj novi album koji će biti posvećen Silvani Armenulić i Tomi Zdravkoviću, kojima želi odati počast za njihove neprolazne karijere.

Silvana Armenulić i Tomo Zdravković

“Privodim kraju snimanje ?? pjesama (Boston, Beograd, Mostar, Njujork, Tesaloniki, Pariz, London) koje bi trebalo da budu objavljene krajem aprila na albumu pod radnim nazivom “??? ??? ??? ???”.
Upravo ovakva ploča je ostvarenje sna dugog koliko i moja karijera…
Od trenutka kada sam zapjevala uvijek su mi bile najdraže pjesme njih ?????…

??????? ????????Ć ? ???? ?????????Ć!
Takve duše, ta toplina i takvi glasovi jednu su Bosanku inspirisali da ostavi “sigurnu biografiju” i pođe putem koji su oni utabali, i prerano napustili…”

Australian Tour

Trentno, Amira nastupa na Novom Zelandu, u Auckland prekrasnom umjetničkom centru Raye Freedman. Ovo je njezino stajalište na putu za Australiju gdje će ponovno nastupati na Nacionalnom multikulturalnom festivalu 2020. koji se održava u Canberri. Amirin vokal podržat će zvuci nga gitari Ante Gelo i na basu Zvonimir Šestak koji također žele predstaviti svoje jedinstvene stilove publici na Novom Zelandu i u Australiji.

Amira Medunjanin je trenutno na australijskoj turneji, i to: sinoć Melburn – Alex Theatre, a večeras 16. Brisbene – Queensland Multicultural Centre. Nakon toga, slijede: 19. Sydney – Camelot Lounge koji je već rasprodan, 22.  Canberra 2020 National Multicultural Festival, 23. Sydney – Italian Forum Cultural Centre i Perth 26. februara.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti