Search
Close this search box.

MLADA NADA JAZZ SCENE, FILIP PAVIĆ, PREDSTAVLJA SPOT ZA PJESMU “JUTROS MI JE RUŽA PROCVJETALA”!

Nakon što je krajem prošle godine objavio svoj debitantski almum “Terra Incognita”, “Jutros mi je ruža procvjetala” novi je singl gitariste i kompoyitora Filipa Pavića, dobitnika posebne nagrade Status za mladu nadu jazz muzike 2019. godine, koju dodjeljuje Hrvatska muzička unija.

Radi se o obradi narodne pjesme za solo akustičnu gitaru. “Jutros mi je ruža procvjetala” koja se nalazi na Pavićevom debitantskom albumu “Terra Incognita”, objavljenom u oktobru prošle godine, koji je izazvao izvrsne reakcije kako publike, tako i struke i kritike, pa je tako uvršten na nekoliko top lista najboljih albuma godine. Pored jazza, Pavić je razvio i veliki interes prema tradicionalnj muzičkoj baštini sa prostora Balkana, koja ga je osvojila svojom ljepotom i mističnošću, što ga je i inspiriralo za ovu obradu. Video spot režirao je, snimio i montirao Ivan Dabac.

Cover albuma TERA INCOGNITA

Filip Pavić rođen je 1991. godine u Zagrebu, a gitaru je počeo svirati s 11 godina. 2011. godine zavšava Srednju školu za popularnu i jazz muziku u klasi prof. Marija Igreca, te upisuje studij Jazz gitare na Univerzitetu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu u klasi prof. Guida Jeszenszkog, gdje 2016. godine završava bachelor studij. Od preseljenja u Graz, Filip ima priliku surađivati s mnogim vrhunskim umjetnicima i bendovima, kao što su Jim Rotondi (kao višegodišnji član Jim Rotondi Electric Banda), Renato Chicco, Michael Abene, Klemens Marktl, Billy Martin i drugi. Filip od 2018. godine živi u Zagrebu, u isto vrijeme završavajući master studij u Grazu.

Krajem 2018. godine Filip je ostvario dvije značajne suradnje s Jazz Orkestrom HRT-a, prvo kao solist na koncertu “New Generation” u Muzeju Suvremene Umjetnosti u Zagrebu, a onda u sklopu povijesnog Jumbo Big Banda, sastavljenog od slovenskog, srbijanskog i hrvatskog big banda, na Novosadskom jazz festivalu.

Također, za vrijeme studija Filip je imao priliku surađivati sa svjetski poznatim umjetnicima kao što su Jim Rotondi, Renato Chicco, Michael Abene, Klemens Marktl i drugi, a unazad nekoliko godina postaje sve prisutniji i traženiji na hrvatskoj glazbenoj sceni, gdje surađuje s vrhunskim jazz glazbenicima, ali i predstavnicima drugih žanrova (Lucija Ćustić – Luce, Nina Romić, J.R. August). Pavića odlikuje moderan pristup jazz muzici, koji odražava širinu i svestranost ovog mladog glazbenika, sa naglašenom melodičnom i liričnom crtom. Za ovaj projekt okupio je srodne glazbene duše – pijanista Matiju Dedića, saksofonista Jaku Arha, kontrabasista Zvonimira Šestaka i bubnjara Borka Rupenu, vrhunske umjetnike koji su obogatili njegov muzički izraz.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti