Search
Close this search box.

BEETHOVENOVA „ODA RADOSTI“ ZASJALA U IZVRSNOJ OBRADI UNIKATNOG DUA Hojsak & Novosel!

Hojsak i Novosel novi su hrvatski kulturološki brend – pisao je novinar Hrvoje Horvat 2017. godine u svojoj recenziji albuma Strings Only na kojem je duo Hojsak & Novosel (tada još aktivan pod pseudonimom Bow vs. Plectrum), u suradnji sa Zagrebačkom filharmonijom, snimio album koji ih je lansirao u sam vrh instrumentalne muzičke scene u Hrvatskoj.

Sve te silne epitete ova dva svojevrsna umjetnikasu opravdali i kroz saradnju sa Gibonnijem na svome albumu Perle za kojeg su nagrađeni Porinom, a da ne namjeravaju stati, pokazali su još jednom izbacivši novi video te pritom obradivši himnu Europske unije – Beethovenovu Odu radosti. U jeku historijskog i prvog predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem EU, ovaj video predstavlja nešto što Europa možda još ne zna o Hrvatskoj.

Odu radosti imamo u repertoaru već neko vrijeme jer smo često pozvani uveličati razne diplomatske događaje pa smo ju ondje često i izvodili. Ideja o spotu došla je sasvim spontano kroz razgovor baš na jednom od tih događanja. Mislim da smo pogodili tajming, a u videu smo pokazali kultnu palaču Dverce, fenomenalne slike naivaca Ivana i Josipa Generalića te najstariju sačuvanu tamburu – tamburu Paje Kolarića. Smatram da je Hrvatska ne samo zemlja prirodnih ljepota, nego i zemlja duge povijesti i kulture i to je poruka ovog videa. – kazao nam je Filip Novosel.

Hojsak & Novosel

Spot je režirao i snimio Josip Grizbaher, direktor fotografije je Tomislav Šilovinac, a utiske sa samog snimanja sa nama je podijelio Tihomir Hojsak:

S dečkima iz Cinematic studija zaista imamo dugu suradnju i znali smo da će napraviti sjajan posao kao i uvijek. Sve je išlo vrlo glatko, a za to su zaslužni i ljudi koji su nam ustupili ove predivne lokacije. Moram napomenuti kako palaču Dverce još nitko nije prikazao u jednom ovakvom spotu i to je stvarno presedan te se ovim putem zahvaljujemo Gradu Zagrebu koji je prepoznao našu kvalitetu. Također, hvala i obitelji Generalić i muzeju Slavonije koji su prepoznali našu priču te tvrtki GDi na podršci.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti