Search
Close this search box.

PREDSTAVLJAMO: NENAD MARIĆ ALIAS KRALJ ČAČKA I NJEGOV SINGL “SPUSTI SVETLOST NA PUT” DOBILI SJAJNE KRITIKE!

Njegova inspiracija leži u onom, za mnoge, savršenom skloništu: između najdubljih emocija i umjetnosti sviranja, između noći u zadimljenom baru i jutra koje mijenja sve.

Kralj Čačka već se predstavio ovdašnjoj publici, nastupio je tako krajem oktobra 2019. u Močvari u Zagrebu, a u istom je klubu koncert održao i 2017. godine. Ipak, za one koji ga tek trebaju upoznati, Nenad Marić ili Kralj Čačka je slikar, pjesnik i kantautor rođen 1979. godine u Čačku. Dugi niz godina živi i radi u Beogradu gdje je 2004. i diplomirao na Fakultetu likovnih umetnosti. Kao slikar izražava se kroz akvarel, kao pjesnik objavio je zbirku “Na margini” (2016.), a kao muzičar dva albuma – “Zemlja snova” (2016.) i “Spusti svetlost na put” (2018.).  Upravo je naslovna pjesma posljednjeg albuma “Spusti svetlost na put” ona koju, kao prvu u nizu, predstavljamo u želji da poezija ovog umjetnika, kojega nerijetko uspoređuju s Tomom Waitsom, dopre do još nekog pojedinca.

Kralj Čačka

Za one koji vole reference, muzika Kralja Čačka predstavlja mješavinu jazza, bluesa, rock ‘n’ rolla i šansone, iako su žanrovske ladice uglavnom pretijesne i često nam zapravo ne govore mnogo. Pisac Miljenko Jergović u svom osvrtu na album “Spusti svetlost na put” i generalno na poeziju Kralja Čačka za Jutarnji list napisao je: “‘Spusti svetlost na put’ je među nekoliko najvažnijih albuma glazbe za preostalu pismenu čeljad, snimljenih jugoistočno od Beča u zadnjih tridesetak godina. Nenad Marić moćan je pjesnik.

Nenad Marić alias Kralj Čačk

Reklo bi se, njegova inspiracija leži u onom, za mnoge, savršenom skloništu: između najdubljih emocija i umjetnosti sviranja, između noći u zadimljenom baru i jutra koje mijenja sve, između glazbe putujućih trubadura i tananih jazz melodija.

Tijekom posljednje tri godine Kralj Čačka svirao je na najvećim festivalima u regiji: Exit, Arsenal fest, Ferragosto Jam, Mountain Music Fest, Arlemm, NS Koncert godine, SOMUS, Beer Fest… ali i kao posebni gost Darka Rundeka pred više od 10.000 ljudi na Tašmajdanu.

Oznake: PREDSTALJAMO
Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti