Search
Close this search box.

JAZZ FEST SARAJEVO KONCERTOM STIANA WESTERHUSA ZAPOČINJE NOVU KONCERTNU SEZONU “GRLOM U JAGODE”!

Jazz Fest Sarajevo nastavlja koncertnu sezonu “Grlom u jagode” i u 2020. godini a prvi koncert sezone bit će trio norveškog gitariste Stiana Westerhusa, koji će sa klavijaturistom Ståleom Storløkkenom i bubnjarom Erlandom Dahlenom posjetiti Sarajevo u okviru evropske turneje koja će obuhvatiti neke od najznačajnijih evropskih koncertnih dvorana i klubova.

Sarajevski koncert na rasporedu je u ponedjeljak 20. januara u Klubu 1 gdje će trio premijerno izvesti muziku pod nazivom “V” koju je Westerhus komponirao povodom obljetnice kluba Victorija u Oslu. Prethodnih je godina komponirao za britanske simfoničare, južnoafričku filharmoniju, Trondheim jazz orkestar, a sarađivao je sa poznatim norveškim muzičarima poput Nilsa Pettera Molværa, Arvea Henriksena, Paala Nilssen-Lovea i Sidsel Endresen.

Stiana Westerhusa

Za svoje je umijeće dobio norvešku nagradu za najboljeg mladog jazz muzičara godine, a na jazz festivalu u Moldeu priznanje za izniman talent. U Velikoj Britaniji je zaslužio i BBC-jevu nagradu za inovaciju u jazzu (BBC Award for Innovation in Jazz).

Westerhusova muzika neobično je ekspresivna, atmosferična i podređena nekom melodičnom ozračju, a nastupi Stian Westerhus Trija najavljuje se kao elektroakustična eksplozija na sceni.

Ulaznice po cijeni od 15 KM u prodaji su u prostorijama Jazz Festa (La Benevolencija 14) a na dan koncerta moći će se kupiti u Klubu 1 (od 18h).

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti