Search
Close this search box.

STUDIO N MPBHRT – A: JOZU PENAVU PJEVALI MLADI IZVOĐAČI U POVODU 110 GODINA OD NJEGOVOG ROĐENJA!

U N studiju MPBHRT – a sinoć je održan koncert u čast stotinu i desete godišnjice od rođenja velikana legende bh. kompozitora Joze Penave koji je ostavio velikog traga u svojoj muzičkoj karijeri.

Muzička produkcija radiotelevizije Bosne i Hercegovine je ovim koncertom potvrdila svoje aktivno djelovanje u kontekstu čuvanja i razvoja muzičko-kulturne baštine naše domovine.   Ovoga puta, večer je bila posvećena legendarnom bh. kompozitoru u oblasti narodne muzike Jozi Penavi, u povodu stotinu i deset godina od njegovog rođenja.  Studio N je bio ispunjen do posljednjeg mjesta, publikom svih generacija, koja je uživala u retrospektivi najvećih djela Joze Penave.

Muzičke produkcije BHRT-a

Uz pratnju orkestra Muzičke produkcije BHRT-a, najljepše i najpoznatije Penavine pjesme izvodile su mlade generacije na kojima ostaje da razvijaju i čuvaju od zaborava njegovo muzičko djelo.  Nastupili su: Slađana Mandić, Latif Močević, Aldijana Tuzlak Bećar, Zanin Berbić, Amna Aganović, Jasmin Burek, Alma Subašić, Fatmir Sulejmani, Amna Keskin, Alem Kadić, Mensura Bajraktarević i Haris Kulović.

Muzičke produkcije BHRT-a

Mnogobrojni fanovi uživali su u pjesmama koje su izvodili mladi izvođaći, tako je mladi interpretator Zanina Berbića između ostalih otpjevao Jozinu legendarnu pjesmu “Kaži Namko odkud si” 1964. godine.

Koncert kao i uvijek  mogao se pratiti u direktnom prijenosu na BH Radiju 1, putem YouTube kanala Muzička produkcija BHRT, na  istoimenoj Facebook stranici i web stranici www.bhrt.ba

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti