NEW SINGL

NOVI SINGL AKLEE NEON STIŽE RAVNO IZ PERUA!

NOVI SINGL AKLEE NEON STIŽE RAVNO IZ PERUA!

Aklea Neon, mlada osječka vila ritma i beata, predstavlja novi singl “What I Want“. Zarazni afro zvuk i melodičan vokal uz mantričke ethno dionice Akleu smještaju među muzička iznenađenja godine. Ovog puta autentična kantautorica predstavlja nam se u reggae i dub stilu koji ne ostavlja ravnodušnim.

“Kako i bi kad niti jedna duša nije ravna” šali se Aklea. “Moja treća bebica What I Want potraga je za sobom kroz pustinjske dine i odnos s drugima, a na kraju shvatiš da vijaš sama svoj rep, kao moj čukac“. To je kroz senzibilnu montažu videa snimljenog u Peruu simbolički prikazala nezavisna filmska umjetnica Iva Gavrilović

Aklea Neon

Six degrees of separation your soul knows not one, human to human sunray to sun.” samo je djelić svjesne lirike za koji se Aklea Neon odlučuje od početka svoje karijere. U stilu Natalie Rize ili Jah9, Aklea pokazuje kako njene muzičke vibracije titraju i izvan Hrvatske. A iako je muzika snimljena u Londonu, za produkciju je zaslužan Robert Martinović poznatiji kao Dr.Obi jedan od utemeljitelja reggae zvuka na našim prostorima.

Aklea Neon

Putujuća muzičarka tokom svojih nomadskih ruta najčešće snima novi materijal.

“Ovoga puta to je bio video za novi singl. Voziti se pustinjom Perua motorom, ostaviti na guzi sve boje zemlje koja je tamo i smeđa i žuta i crvena i siva i zelena i narančasta i bijela i crna i onda skoro sletjeti u ocean, neopisivo je, ali moj partner i snimatelj, avanturist SoyTribu uspio je to uhvatiti dronom pa je najbolje da kliknete play i sami upijate tu nestvarnu ljepotu“, zaključuje Aklea.

Aklea Neon

Još jedna posebnost ove kantautorice je što nastupa kao one-woman-bend. Nakon završetka svoje prve samostalne turneje tokom koje je od Dubrovnika do Berlina održala oko 40 koncerata, Aklea se vratila u Zagreb gdje je u četvrtak 24. oktobra u Vinylu održala sjajan koncert kojim je najavila jesensku turneju.
Niti ja ne mogu vjerovati koliko sam lokacija promijenila u samo nekoliko mjeseci. Street pulse mi je stvarno dao krila.“, o uspješnoj ljetnoj turneji izjavila je Aklea.

Osim promocije “What I Want” singla u Vinylu je predstavila i novi dub projekt Sista salute uz reggae selektoricu Omegu Blondie (Mirna Mandić): “Na kantautorskoj sceni cure su sada već jake, ali malo djevojaka uzima mikrofon u sound system kulturi. A kada imaš nešto za reći, najbolje je to reći jako glasno. Sound system ima sve potrebne decibele.

Emir Kovačević

October 26th, 2019

No comments