ŽELIMIR ALTARAC ČIČAK

Ž. A. ČIČAK JUBILARNIM KONCERTOM OBILJEŽAVA 50 GODINA AKTIVNOSTI NA MUZIČKOJ SCENI – PLOVIDBA SA ČIČKOM „IZVAN VREMENA ZA SVA VREMENA“!

Ž. A. ČIČAK JUBILARNIM KONCERTOM OBILJEŽAVA 50 GODINA AKTIVNOSTI NA MUZIČKOJ SCENI – PLOVIDBA SA ČIČKOM „IZVAN VREMENA ZA SVA VREMENA“!

Želimir Altarac Čičak 09. novembra u Sarajevu – KSC Skenderija priprema jedinstveni muzički vremeplov “Izvan vremena za sva vremena uz mnogobrojne goste, te ovom prilikom poziva sve generacije da se podsjete tih slavnih godina POP Rock Ex – YU  scene, sve sa ciljem rađanja jedne nove rock generacije.

Želimir Altarac Čičak jedan je od utemeljitelja sarajevske pop rock scene i ključnih ličnosti i svojim radom sve ove godine je dao značajn doprinos njenom afirmisanju. On ove godine obilježava pola stoljeća aktivnosti i rada na sarajevskoj, bh. i ex-SFRJ muzičkoj sceni, ali i kao novinar, DJ, voditelj i urednik mnogih muzičkih radio i TV emisija koje su decenijama osvajale epitete najslušanijih i najgledanijih na tom podneblju, te animator pop rock kulture, organizator velikih  rock spektakala i manifestacija koje su postale tradicionalne tokom 80-ih godina gdje se posebno izdvajaju: „Festival pop rock grupa BiH – nove nade nove snage“, amaterska muzička radionica koja se dešavala svake godine u periodu od 1984. do 1992. godine i iz koje su iznikli njeni današnji šampioni. Takođe, za ljubitelje žestokog zvuka  organizovao je  „Yu heavy metal fest“ koji se tradicionalno održavao od 1986. do 1991. godine u sarajevskom „Domu mladih“ kao najveća parada stvaraoca iz svih oblasti tog žanra. Sve to između ostalih zbivanja je zabilježeno i u njegovoj autobiografiji/monografiji „Antikvarnica snova“ koja prati razvoj sarajevske, bh. i Ex- SFRJ scene od 60-ih godina pa do današnjih dana i koja je pobudila veliko interesovanje javnosti u BiH i planetarnoj dijaspori, a što se može upratiti na njegovom Facebook profilu i stranici.

Plakat “Izvan vremena za sva vremena”

 U izjavi za DertMusic Želimir Altarac Čičak se prisjeća svoji početaka na muzičkoj sceni, te je sa nama podjelio ta sjećanja.

„Dugo Sarajevo nije imalo priliku da tako nešto vidi, a posebno ove mlađe generacije. Program koji spremam za 09. novembar 2019. u sarajevskoj KSC Skenderiji – Mirza Delibašić će biti četvrti desetosatni program kojim obilježavam uspješnu i korektnu saradnju sa svojim prijateljima tokom proteklih godina i decenija. Zadnji put to se desilo prije tri decenije 14. oktobra 1989. godine u prepunoj Olimpijskoj dvorani „Zetra“ gdje je nastupilo dvadeset bendova pred petanest hiljada posjetilaca. Baš zato sam odlučio da se i ovaj moj  jubilarac poslije tri decenije desi, bez obzira na teška vremena koja proživljavamo i da kao na prethodnim mojim jubilarcima uz malu pomoć mojih prijatelja podsjete na najveće hitove tokom svog djelovanja na opšte zadovoljstvo svojih fanova. Biće to prilika da svoj rad predstave i nova imena sarajevske, bh. i s podneblja balkanske pop rock scene. Tu će biti dvadeset grupa raznolikih generacija i muzičkih žanrova. Inače, u prepunom KSC Skenderija sam prije 35 godna ili tačnije 24. novembra 1984. obilježio petnaest godina aktivnosti na pop rock sceni uz malu pmoć mojih prijatelja gdje su tu svoje prve nastupe imali bendovi „Bajaga i instruktoriri pozitivne geografije“, „Laboratorija zvuka“, „Leb i sol“, Divlje jagode“, Elvis J. Kurtovć i da sada ne nabrajam. Prošle su tri i po decenije od tog događaja i evo me opet na istom mjestu sa ekipom raznolikih generacija i muzičkih žanrova. Vremena se mijenjaju, al’ iskrena prijateljstva ostaju što potvrđuje i ovo naše veliko rockersko druženje. Evo zgode da mlađe generacije provjere i uvjere se u priče svojih starijih prijatelja, braće, sestara, mama i tata o mojim nekadašnjim spektaklima i desetosatnim „Rock maratonima“ kojima obilježvah svoje jubilarce, a za ovaj slijede i neka specijalna iznenadjenja…

Ovaj jedinstveni muzički spektakl „Ž.A.Čičak, „Izvan vremena za sva vremena“ – uz malu pomoć prijatelja će ujedno biti retro prezentacija – kako se kalila sarajevska pop rock scena sa njihovim preživjelim autorima, stvaraocima i izvođačima. Na neke velikane koji više nisu živi podsjetit će se sa nekim od njihovih vječnih pjesama u izvođenju  prijatelja  „Izvan vremena za sva vremena“. Više informacija o ovom događaju, učesnicima i prodajnim mjestima  slijedi, uz za sada ove tri najave  Čičkovih gostiju.

…da cujemo i vidimo sta nam to zbori i Emir Bukovica koji ce sa svojim “smrznutim kamilama” gostovati na mom jubilarcu ”Izvan vremena za sva vremena” kao jedan od uspjesnijih predstavnika poslijeratne sarajevske i bh. scene koji je imao uspjesnu saradnju sa svjetskim asovima Cliffom Williamsom iz AC/DC, Lenny Kravitzom, Denny Shepardom…

Gepostet von Zelimir Altarac Cicak am Samstag, 28. September 2019

A povodom nadolazećeg koncerta Emir Bukovica lider sastava Emir and Frozen Camels, koji je dao podršku Legendarnom Čičku.

Emir Kovačević

September 30th, 2019

No comments