Search
Close this search box.

PREDSTAVLJEN RAZNOVRSTAN PROGRAM XX3 JAZZ FEST SARAJEVO!

Internacionalni muzički festival Jazz Fest Sarajevo biće održan u periodu 07.-10.novembra 2019. godine, kao i do sada predstavili su bogatim programom za sve ljubitelje dobrog muzičkog okusa.

Na samom otvorenju XX3 Jazz Festa 07. novembra sarajevskoj publici će se u Narodnom pozorištu predstaviti slovenski band DrummingCellist. Muzika koja pomjera granice, izlazi iz okvira prosječnog i uobičajenog, ne prihvata ograničenja violončela ili bubnjeva, istražuje mogućnosti dva nevjerovatna instrumenta s čistom i potpunom umjetničkom vizijom.

Odmah nakon ovog koncerta, uslijediće i nastup Adam Ben Ezre. Sjajni multiinstrumentalista nije samo internetska zvijezda, već muzičar sa respektabilnom karijerom koji je kontrabas kao muzički instrument stavio u središte pažnje, otvarajući muzici i publici nove muzičke horizonte.

Iste večeri, u SARTR-u traje koncert MOPO feat. Jimi Tenor, za kojeg Independent piše da je „otišao daleko iza granica noviteta i dokazao se kao muzičar bez premca kada su duh i mašta u pitanju“, kao i The EX, za kojeg Bad Sounds Magazine piše da je najbolji live band svih vremena.

08.novembra sa početkom u 18:00 publika će imati priliku uživati u koncertu Miles Okazaki WORK: Music of Thelonious Monk, kao i u nastupu Lucie Cadotsch ‘Speak Low’. “Zapamtite ime Lucije Cadotsch, često ćete ga čuti u budućnosti”, napisao je novinar The Guardiana o pjevačici nove ere jazza i njezinom nagrađivanom albumu koji na iznenađujuće zavodljivo nov način unosi evropski duh u američke standarde.

Iste večeri su još najavljeni koncerti: Brian Marsella Trio, Ambrose Akinmusire Quartet i Shake Stew.

09. novembra nastupaju: Jessica Lauren Naga Five feat. Tamar Osborn iz Velike Britanije, Joëlle Léandre iz Francuske, izraelski Quarter to Africa, kao i Dwiki Dharmawan Band, multinacionalni band čiji muzičari dolaze iz Jordana, Italije i Velike Britanije.

Na samom završetku festivala, Jazz Fest se kao i ranijih godina pobrinuo za najmlađe koji ni ove godine neće ostati uskraćeni za dječiji koncert posljednjeg dana festivala sa početkom u 13h.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti