Novi Spot

DIVANHANA & DANICA KRSTIĆ POKLANJAJU PJESMU “VOĆE RODILO”!

DIVANHANA & DANICA KRSTIĆ POKLANJAJU PJESMU “VOĆE RODILO”!

Bosanskohercegovački sevdah bend Divanhana svim poštovaocima svoje muzike poklanja novu pjesmu “Voće rodilo”. Nakon objavljivanja prvog autorskog singla „Zova“ početkom marta ove godine, bend je nastavio marljivo raditi na novoj muzici te u saradnji sa priznatom mladom izvođačicom tradicionalne muzike Danicom Krstić realizovao je i drugu autorsku kompoziciju.

“Nedugo nakon što smo našoj cijenjenoj publici poklonili „Zovu“, uslijedio je poziv od nama iznimno drage kolegice Danice Krstić sa željom i idejom da zajednički zakoračimo u kreativnost i upustimo se u novu autorsku avanturu. Shodno tome da smo od ranije imali već mnogo ideja za neke nove melodije i stihove, Danica je ubrzo stigla u Sarajevo i nakon svega par proba note su procvale i voće je rodilo. Priča o dvoje mladih ljudi, izgorjelih u želji za zagrljajima i ljubavi ubrzo je pretočena u kompoziciju imena „Voće rodilo“ na koju smo svi zajedno iznimno ponosni. Sretni smo što publici poklonismo naš najnoviji kreativni rad, kao i na datoj prilici da sarađujemo sa pomenutom divnom i kreativnom mladom umjetnicom koja nam je nesebično poklonila sav raskoš svog neizmjernog talenta”, izvjavio je za DertMusic portal pijanista benda Neven Tunjić

Danica Krstić, koja već duži niz godina gradi jako uspješnu karijeru kao jedna od najmlađih i najistaknutijih izvođača tradicionalne muzike Srbije, ovim povodom izjavila je:

Danica Krstić -Screen Shot

„Tokom naših druženja i snimanja u Sarajevo u mjesecu maju zaključismo kako je naše prijateljstvo prava rijetkost. Upoznali smo se doslovno putem radija, vjerovali ili ne. Gostovala sam u emisiji na Radio Beogradu, gdje su u jednom momentu producenti uključili članove benda Divanhana kako bi najavili njihov koncert u Beogradu, za koji su me pozvali kao gošću upravo u pomenutoj emisiji u živom programu. Od tog trenutka pa do danas, naše prijateljstvo traje, kako na scenama širom Balkana gdje smo se nerijetko sretali i muzicirali, tako i van istih, te smo od samog početka smišljali kako zajedno da uradimo nešto što će biti kvalitetno i na zadovoljavajućem nivou, kako za nas tako i za našu dragu publiku, te kao plod jednog divnog i kreativnog prijateljstva proizašla je pjesma ,,Voće rodilo”. Ono što je obilježilo cijeli kreativni proces jeste puno pozitivne energije, zdravo druženje i puno ljubavi, što se sasvim sigurno reflektiralo i u našoj muzici, te sam sasvim sigurno da će publika dušom osjetiti svaku našu notu.“

Pjesma i video realizovani su kao dio novog projekta Danice Krstić imena „Balkan koncept“ na kojem će se ostavariti saradnja više eminentnih imena muzičke scene Balkana, ali će se sasvim sigurno naći i na novom albumu benda Divanhana koji planiraju objaviti početkom 2020. godine.

Emir Kovačević

June 29th, 2019

No comments