NEW SINGL

HVALE JE STEFANOVSKI, CIKIĆ, DEDIĆ, GALL KAO UMJETNICU TANANE MUZIKALNOSTI ELMA BURNIĆ IMA NOVI SINGL “LEPTIRIĆ”

U aranžmanu i produkciji Zvonimira i Maria Domazeta, svestrana umjetnica Elma Burnić predstavlja novi singl “Leptirić”. Svi instrumenti su odsvirani uživo, te aranžman ne sadrži niti jedan jedini digitalni ton.

Još od prvog autorskog singla i saradnje s Denykenom, ovu umjetnicu hvale mnoga velika imena struke: Matija Dedić, Zoran Predin, Zlatko Gall, Miroslav Tadić, Davor Hrvoj, itd… Radi se o nagrađivanoj kantautorici i arhitektici koja je frontwoman regionalne koncertne atrakcije, FilmMusicOrkestar (FMO).

Za Elminu interpretaciju Vlatko Stefanovski jednom prilikom je izjavio: ”Ovo što sam čuo je izvanredno, oduševilo me, zato što je to napravljeno s veoma tananom muzikalnošću. Sve čestitke za njenu izvedbu!” Na prošlogodišnjem, prvom autorskom albumu FMOa, kojeg osim Elme čini instrumentalni trojac Klašterka-Ćulumarević-Novak, objavljena je i Elmina kompozicija, koja je postala dijelom australskog filma ‘Zero Of Time’.

Ova svestrana umjetnica osvaja nagrade na festivalima, autorica je i glavna protagonistica Mistične noći sevdaha u zagrebačkom pozorištu Komedija, koju je realizirala u saradnji s glumcem Kurbašom; članica je nagrađivanog Quarteta Mystique te godinama surađuje s izvanrednim Kempfom, bivšim pijanistom Zabranjenog pušenja. Nedavno je, nakon vrhunskog koncerta u Kerempuhu, ponovno oduševila Zagrepčane na ekskluzivnom, 100-tom koncertu FilmMusicOrkestar u dvorani &TDa.

Sve mnogobrojnija publika tvrdi da ih Elma svojim interpretacijama vodi u neki čaroban svijet, unikatnim muzičkim izražajem mameći i osmijehe i suze. Tako je bilo i na predstavljanju nove Elmine pjesme “Leptirić”, koje je održala za prijatelje i novinare. Osim studijske verzije pjesme, prisutni su mogli uživati u akustičnoj verziji pjesme, baš onako kako je zvučala kada ju je Elma napisala. Tada ju je čuo jedan od najboljih tekstopisaca na ovim prostorima, Stevo Cvikić i oduševio se. Poželio je upoznati Elmu, koja je odlučila promociju pjesme napraviti upravo u caffee baru Times Steve Cvikića.

Elma Burnić

Ekskluzivno za DertMusic Elma Burnić nam donosi svoje impresije o obzanjivanju njenog novog single:

“Pjesmu ‘Leptirić’ napisala sam za svu djecu, onu u nama i onu oko nas, a inspirirao me svibanjski dan okupan suncem koje me kao anđeoski šapat potsjetilo da uvijek postoji nešto lijepo oko nas, na čemu možemo biti zahvalni”, rekla je o svojoj pjesmi Elma odlučivši da Leptirić poleti upravo u maju ove godine i to baš na njen rođendan. “Moja je najveća rođendanska želja da krila Leptirića poput anđela dotaknu svako srce i ukrase lica osmijehom. Zato se stihovi pjesme ‘Nek’ me nosi leptirić u kosi’ lako pamte pa vjerujem da će mnogi rado zapjevati sa mnom te kroz glazbu osjetiti ljepotu i nadu koje sam i ja osjetila pišući ovu pjesmu. Nadam se da će vam, kada poslušate Leptirića, uljepšat dan i da ćete ga poželjet stalno imati uz sebe.”

Pjesma će uskoro dobiti video spot, koji je režirao Tomislav Fiket, a do tada je možete pjevušiti uz singl:

Stihove i glazbu potpisuje Elma, dok su za aranžman i produkciju zaslužni Zvonimir Domazet i Mario Domazet. Osim Zvonimira i Marija, koji su odsvirali mandolinu, akustične i električne gitare te bas gitaru, Dario Horvat odsvirao je bubnjeve, Ivan Arnold synth, a za Wurlitzer i back vokale zahvala ide Jeleni Vlačić. Svi instrumenti su odsvirani uživo, te aranžman ne sadrži niti jedan jedini digitalni ton.

Emir Kovačević

May 30th, 2019

No comments