NEW SPOT

SARAJEVSKI BEND “ČINČILA” OBJAVIO NOVI SINGL “BEZ OBLIKA”!!!

SARAJEVSKI BEND “ČINČILA” OBJAVIO NOVI SINGL “BEZ OBLIKA”!!!

Sarajevski alternativni bend Činčila je nakon uspješnih singlova „Egomanijak“ i „Marš na Mars“, objavio još jednu pjesmu sa svog nadolazećeg albuma, koji će biti objavljen pod izdavaštvom Lampshade Media. Ovog puta je u pitanju pjesma „Bez oblika“ koja je, kako je to i ranije bio slučaj sa ovim bendom, ispraćena veoma interesantnim video spotom.

Pjesma „Bez oblika“ prenosi poseban umjetnički doživljaj i poručuje da ništa u univerzumu ne ostaje u prvobitnom obliku. Protokom vremena i slijedom različitih okolnosti i ljudi se konstantno mijenjaju. Ljudsko duhovno i materijalno podliježu istim univerzalnim principima, samo je promjena konstantna i vječna. Zbog toga smo i mi ljudi, iako to nije naše svakodnevno viđenje, u stvari “bez oblika“, izjavili su o novom singlu članovi sastava Činčila.

Vizuelni identitet benda Činčila je nešto na šta oni jako obraćaju pažnju, te su i ovog puta otišli korak dalje u odnosu na ranije, a atmosferu pjesme pretočili u sliku.

„Video spot je tako koncipiran da kroz ritualni umjetnički performans potencira tematiku duhovnog iscjeljenja i oslobađanja“ izjavio je frontmen benda Činčila, Vanja Solaković i dodao da je pored članova benda u izvođenje performansa uključen i akademski slikar Amel Hodžić, čiji je rad od početka bio i sama idejna srž spota.

Snimanje i režiju potpisuju Lamia Šabić i Šejla Lajlani, dok je montažu radila Sajra Subašić. Objavljivanje drugog po redu studijskog albuma benda Činčila biće objavljen u toku ove godine, a članovi benda nam prije objavljivanja albuma obećavaju još vrhunskih audio-vizuelnih singlova.

Emir Kovačević

May 23rd, 2019

No comments