Search
Close this search box.

Medunjanin: “Damar” je priča o čistim osjećanjima

 

Poznata pjevačica sevdalinki Amira Medunjanin predstavila je u srijedu u Ateljeu 212 svoj novi album “Damar”, prvi objavljen u Srbiji i to u izdanju kuće “Long Play”, koji će koncertno promovisati 8. decembra u Sava Centru u Begradu.

“Svi me pitaju kakav mi je album. Jedina stvar koja mi dolazi jeste – lijep je. Interesantan je, lijep je i drugačiji od prethodnih. Kako su nam pjesme izašle iz duše, tako smo ih zabilježili, ostavili smo da se čuje čak i da sam bila prehlađena”, rekla je Medunjanin.

Dodala je kako nema mnogo pjesama na albumu (devet), no da su sve povezane i govore o ljubavi i čistim osjećanjima.

“Cijeli album govori o čistim osjećanjima, kao fina priča i drago mi je što smo je ispričali”, kazala je Medunjanin, naglasivši kako albumom uvijek želi da ispriča novu priču, kao i da su joj se pjesme “vrzmale po glavi” dvije godine, prenosi Tanjug.

Petar Peca Popović
Petar Peca Popović

Tako je kultni sarajevski ducan ‘Magaza’ za 22. October ove godine u terminu od 12:10 do 14:00 pripremio iznenađenje za one koji vole i postuju rad Amire Medunjanin, a povodom ekskluzivne promocije i potpisivanja njenog posljednjeg solističkog albuma pod nazivom “Damar”.

Amira Medunjanin albumom “Damar” Kao I do sada u svojim prethodnim alumina, ponovo uspjela unijeti pompano nov život u historijsku žilu kucavicu bosanske muzike – sevdah, a po prvi put u svoju muzičku paletu uvrstila je i nekoliko autorskih kompozicija. Akustična gitara savršeni je začin Amirinom muziciranju, a svoje muzičko i producentsko umijeće još jednom je potvrdio vrsni pijanista Bojan Zulfikarpašić.

Album je snimljen u čuvenom studiju Petera Gabriela, Real World Studios u Velikoj Britaniji.

Prethodni Amirini albumi poput “Rosa”,
“Zumra”, “Amira Live”, “Amulette” i “Silk and Stone” odlično su prihvaćeni kako u BiH take i u region, ali i od evropske i svjetske publike jer Amira puni dvorane gdje god zakaže koncert, što nesumljamo da će take bit i u buducnosti.

Najavni singl novog albuma je “Pjevat ćemo šta nam srce zna” čiji tekst i muziku potpisuje Damir Imamović, još jedan Sarajlija, a aranžman potpisuje Medunjanin sa vrsnim džez gitaristom Antom Gelom.

Za narudžbe CD – a kontaktirajte Magazu putem telefona +387(0)33 266 000 ili posjetite web stranicu www.magaza.com.ba

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti