Search
Close this search box.

DEBITANTSKI LIVE, SASTAVA “INSANE INSAN” U SARAJEVSKOM RATNOM TEATRU SARTR -U!

Nakon godinu rada na albumu, bosansko-tursko-njemačko-francuska grupa Insane Insan spremna je za svoj prvi nastup uživo 13. maja.

Koncert koji će biti održan u SARTR-u, bit će prilika da se publici po prvi put predstavi bend u punom sastavu: Nina Gerin, Tayfun Kesgin, Thomas Crauk, Enes Zlatar Bure, Dušan Vranić Duco, Dragan Rokvić, Mladen Tvrtković i Amar Češljar.

Oni će premijerno izvesti repertoar svog prvjenca Insanax, a na koncertu najavljuju i nastupe različitih gostiju. “Narednog ponedjeljka u SARTR-u će nam se pridružiti balerine iz udruženja Bellarte Selma Štrbo i Nadža Pušilo te još poneki specijalni tajni gost ili gošća”, najavljuje Enes Zlatar.

Insane Insane je do sada objavio dva video spota za pjesme Insane Insan i Rahat, a ove sedmice bit će objavljen i remix njihovog trećeg singla Married Man koji je radio francuski DJ, muzičar i producent DJ Click.

Sastav Insane Insan na muzčkoj sceni uzeo je izraz eklekticizam te isti diže na novu razinu. Sa svojim debitantskim albumom INSANAX, pet članova benda, koji imaju svoje korijene u Njemačkoj, Turskoj, Francuskoj i Bosni i Hercegovini, uvjerljivo i elegantno prilagođavaju širok raspon stilova kao što su New Wave, Soul, Reggae, Hip Hop i Electro u novu verziju pop muzike. Pjevane uglavnom na turskom, njemačkom i francuskom jeziku, ova luda bića donose lakoću i laissez-faire stav prema muzici, što slušaocima donosi radost, melodiju, humor i smijeh.

Ovo će biti prvi zvanični nastup ovog međunarodnog ansambla koji je u februaru objavio svoj prvi album „Insanax“, dostupan na online platformama za download i streaming.

Nastup 13. maja je dio koncertne sezone Grlom u jagode koju organizira Jazz Fest Sarajevo u koprodukciji sa Sarajevskim ratnim teatrom. Ulaznice po cijeni od 15 KM u prodaji su u sistemu kupikartu.ba. Na dan koncerta ulaznice će se prodavati i na blagajni SARTR-a. Koncert počinje u 20.00.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti