Search
Close this search box.

PROGRAM SA JAZZ FESTA 2018 “DOSTERRADOS” U MOSTARU, NAIRUZ U SARAJEVU DONOSE FUZIJU FLAMENKA, MAKAMSKE, ROMSKE I SEFARDSKE MUZIKE!

Jazz Fest Sarajevo će ovog mjeseca u Mostaru predstaviti Dosterrados – dio programa bosanskohercegovačkih umjetnika realiziran proteklog novembra u okviru XX2 Jazz Festa Sarajevo.

U saradnji sa Pozorištem lutaka Mostar, 22. marta u 20h bit će održan koncert kvarteta Nairuz, gitariste Mirze Redžepagića i trija Barimatango.

Također, dan nakon mostarskog koncerta, 23. marta sastav Nairuz će održati koncert u SARTR-u, sa početkom u 20h.

Nairuz je novi Redžepagićev projekat sa internacionalnim ansamblom kojeg čine basista Daniel More, nejista i vokalista Almedin Varošanin i flamenko plesačica Urška Centa. Mostarski koncert bit će premijerni nastup projekta Nairuz u Mostaru i njihovog repertoara koji je spoj flamenka i makamske muzike sa elementima sufijske poezije.


Nairuz

Nairuz čine: Mirza Redžepagić – gitara, oud, Almedin Varošanin – nej, vokal, Daniel More – kontrabas, Urška Centa – ples.

Uz kvartet Nairuz, kao dio programa Dosterrados nastupit će i trio Barimatango – pjevačica Jelena Milušić, multiinstrumentalista Atila Aksoj i kontrabasista Edvin Hadžić će izvesti romske i sefardske pjesme, uključujući i one sa područja Bosne i Hercegovine.

Barimatango čine: Jelena Milušić – vokal, Atila Aksoj – gitara, perkusije, vokal, Edvin Hadžić – kontrabas, vocal.

Sastav Barimatango nedavno je izbacio svoju videospot za pjesmu ”Si verias a la Rana” snimljen je u prelijepoj staroj građevini bogate historije – Magazi Mujage Komadine koja je sagrađena 1883. godine u Mostaru. Za realizaciju videa zaslužan je Nikola Galić

Ulaznice po cijeni od 10 KM mogu se mogu kupiti u sistemu Kupikartu.ba, a na dan koncerta i na blagajni Pozorišta lutaka Mostar, odnosno SARTR-a.

Oznake: DOSTERRADOS
Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti