Search
Close this search box.

MOSTAR SEVDAH REUNION IMA KONCERT U NARODNOM STUDIJU MP BHRT – a, VOKALISTICA ANTONIJA BATINIĆ: „ZAŠTO DUŠO NE DOĐEŠ“?!

Iz Muzičke produkcije BHRT – a nakon predivnog koncerta Hanke Paldum pozivaju na novo druženje sa živim legendama. Naime, Mostar Sevdah Reunion dolazi u Sarajevo u studio N 19.03 ove godine.

Mostar Sevdah Reunion je sastav koja postoji na muzičkoj sceni više od dva desetljeća, i kao takav je jedan od najprepoznatljivjih osanskohercegovčkih kulturnih muzičkih brendova.

Kroz sve turbulencije kroz koje je prolazio, Mostar Sevdah Reunion je nalazio načina očuvati svoje ime kao brend i širiti pozitivnu priću i biti pravi amasador pozitivnih tradicijskih vrijednosti.

Majstori dobrog štimunga kakav je MSR nema pardona u svom nastojanju biti među najboljim ali i prvi na svjetskim muzičkim top listama.

Tako je ovaj sastav sa svojim posljednjim albumom pod imenom “Mostar Sevdah Reunion presents Sreta – The Balkan Autumn” kojeg je izdao Snail Records zabilježio višemjesečni standard No.1 na World Music ljestvici koju sačinjava (Eurovision Broadcasting Union), a sa svojim novim solistom Milutinom Sretenovićem – Sretom, koji je debitirao u emiiji „Nikad nije kasno“. Također nova u postavi ovog kultnog sastava je i Antonija Batinić, mlada Kuprešanka koja plijeni svojim vokalnim šarmom, te daje jednu novu notu svojom harizmom.

Mostar Sevdah Reunion Antonija Batinić i Milutin Sretenović – Sreta

Uoči sarajevskog koncerta Antonija Batinić, vokalistica MSR daje kratku izjavu o počecima svoje muzičke karijere i predstojećem nastupu:

DertMusic: Mostar Rock School je vaš prvi ozbiljniji ulazak u muzičke vode. Javnosti ste postali poznati kada ste zajedno sa Mostar Rock School Blues Bandom otvorili redbull cliffdiving, a prije nekih godinu dana postajete dio Mostar Sevdah Reuniona.

Kako ste se uklopili u tradicionalno okruženje s obzirom da dolazite iz generacije mladih izvođača, šta je za vas sevdah?

Antonija kaže:

Tradicija je kulturno nasljeđe, dio svakog čovjeka, tako da se njoj ne treba prilagoditi, nego ju njegovati. Upravo to je i bila olakšica prilikom mog uključivanja u MSR. Sevdah volim i osjećam, a sa njima sam dobila priliku da ga interpretiram i prenosim široj publici.

Na pitanje šta publika u Narodnom studiju BHRT – a može očekivati od nastupa i šta je to što će se naći na repertoaru sarajevskog koncerta, Antonija poručuje da je najbitnije da dođu otvorene duše i prepuste se čarima sevdaha, starogradskih i romskih pjesama obojenih netipičnim glazbenim stilovima . A što se tiče repertoara, otkriva nam samo  jedan stih. “Zašto dušo ne dođeš …?”

Iz organizacije podsjećaju da je ulaz slobodan, ali da je zbog ograničenog broja mjesta potrebno na vrijeme napraviti rezervacije, putem e-mail adrese: muzicka.produkcija@bhrt.ba, FB stranice ili telefonom na 033/408-024, 033/408-025.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti