„ZANINOV SEVDAH“

12
/ Apr
Thursday
2018

„ZANINOV SEVDAH“

Location
BiH - Sarajevo
Venue
Bošnjačkom instituta, fondacija Adila Zulfikarpašić
Time
07:30 pm
Price
Free
Status
Open

ZANINOV SEVDAH, koncert je kojeg organizuju studenti Muzičke akademije u Sarajevu, Zanin Berbić, Irhad Ćeso, Azmir Halilović i Šejla Grgić, zajedno sa istaknutim interpretatorom sevdalinke Sejom Pitićem.
Cilj je, kroz odabrane primjere sevdalinki iz repertoara mladog bosansko-hercegovačkog interpretatora sevdalinke Zanina Berbića, predstaviti sve umjetničke, poetske i civilizacijske kapacitete ove pjesme. Pored poznatih sevdalinki poput Mujo kuje konja po mjesecu, Put putuje Latif-aga, publici će biti predstavljene i rijetko pjevane pjesme, kao što su Čempres viti, čempres ponositi, Okladi se momče i djevojče itd.
Pratnja vokalnim solistima bit će duet harmonika Irhad Ćeso i Azmir Halilović, dok će pojedine pjesme Zanin Berbić izvesti i uz saz. Gosti koncerta bit će Sejo Pitić, jedan od rijetkih autentičnih interpretatora sevdalinke, te Šejla Grgić, studentica pete godine na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, poznatija kao “bosanska Adele“.
Koncert će se održati u četvrtak, 12. aprila 2018. godine u sali Bošnjačkog Instituta, Fondacija Adila Zulfikarpašića u Sarajevu, sa početkom u 19 i 30. Ulaz besplatan.