Search
Close this search box.

15. ALBUM IBRAHIMA MAALOUFA “Capacity to love”

Ibrahim Maalouf je objavio svoj novi, 15. po redu studijski album kao odu posvećenu inkluziji, dijeljenju i identitetu u svijetu koji prijeti da bude podijeljen razlikama.

“Capacity to love” je naziv albuma koji nam prenosi sve ambicije Ibrahima Maaloufa. Poznati svirač trube pozvao je umjetnike kao što su: Gregory Porter, Pos of De La Soul legendarna američka rap grupa, engleska pop ikona JP Cooper, Flatbush Zombies kao i nova Mozzart grupa US rap, pobjednik “Rhythm + Flow” D Smoke.

Album takođe predstavlja francuskog pjevača i gitaristu “M”, kubanski fenomen Cimafunk, novu senzaciju iz New Orleansa Tank i Banga, kao i novi talent Alameda koja je nedavno potpisala za TDE, Kendrick Lamar historijsku labelu.

Na kraju, Ibrahim Maalouf je na svom novom albumu ugostio ikone pop kulture Sharon Stone i Charlie Chaplin.

Ibrahim Maalouf “Capacity to love”

Ibrahim Maalouf započinje novu avanturu koja već sada obećava da postane historijska. Sa novim albumom, on sa poštovanjem i poniznošću traga za čašću umjetnosti pop muzike. Sa jednim potpuno novim aspektom njegovog rada kakav prije nekoliko godina nismo mogli niti zamisliti, svjedočimo pravom festivalu boja u snovima jednog umjetnika.

Po prvi put, Ibrahim Maalouf je odlučio da producira album u saradnji sa dva genijalna producenta, NuTone i Henty Was, što je svakako kuriozitet ovog albuma.

„Our Flag“ je treći video sa ovog sjajnog albuma. U režiji Maalouf i Nicolasa Tussinga, ovaj muzički predstavljaju fuziju jedinstvenog zvuka klasične arapske muzike i jazz, dok je Sharon Stone napisala tekst za ovu pjesmu.Prvi dio videa je montaža slika koje prikazuju mnoge pojave koje utiču na svijet današnjice.

Video počinje inspirativnom i moćnom slikom prirode s jedne, te urbanih pejzaža, fetusa u materici, ljude koji se druže i izlazak sunca. Muzika i slike se odjednom mijenjaju ka alarmirajućeg tona.

Podijelite:

Podijelite

Posljednje novosti