10. VaClaF SJAJNIM KONCERTIMA OBILJEŽAVA JUBILEJ!

Desetu godinu zaredom Vareš Classic Festival nastavlja organizirati posebne koncerte umjetničke muzike na području općine Vareš, za publiku svih generacija i profila. 5. augusta, koncertom VaClaF 10 – Borovica 100 započelo je svečano obilježavanje ovog posebnog, a s obzirom na stanje u kulturi u našoj zemlji i poprilično nevjerovatnog jubileja. 10. obljetnice Vareš Classic Festivala, popularnog VaClaF-a, u svom punom sjaju održat će se od 15.9. do 1.10. ove godine.

U do posljednjeg mjesta ispunjenoj crkvi u Borovici stajaćim je ovacijama oduševljene publike ispraćen koncert uoči 100. obljetnice župe Borovica i 10. Vareš Classic Festivala!

Fantastičnim koncertom u do posljednjeg mjesta ispunjenoj crkvi u Borovici stajaćim je ovacijama oduševljene publike ispraćen fenomenalan program Andree Nikolić, koja je na violini, uz mezzosopranisticu Marijanu Nikolić (Grabovac) , nastupila uz Sarajevski gradski orkestar i Fuada Šetića uoči 100. obljetnice župe Borovica i 10. Vareš Classic Festivala.

U petak navečer, 5.8.2022. Sarajevski gradski orkestar, predvođen sjajnim mladim dirigentom Fuadom Šetićem te odlične solistice: violinistica Andrea Nikolić i mezzosopranistica Marijana Nikolić- Grabovac, pružili su publici nezaboravnu večer u čarobnom ambijentu crkve u Borovici, malom selu velikih. ljudi, na 1300 m nadmorske visine u općini Vareš.

10. VaClaF

Virtuoznom i nadahnutom izvedbom Godišnjih doba Antonija Vivaldija Andrea Nikolić vodila je kroz koncert, te je kratkim crticama iz povijesti i strukture djela publici još više približila ovaj sjajan program. Uvod i intermezzo Godišnjim dobima bile su poznate arije: Arija Kserksa Ombra mai fu G. F. Haendela iz opere Kserkso te arija Didone iz opere Didona i Eneja When I am Laid H. Purcella. Kao dodatak oduševljenoj publici A. Nikolić i SGO izveli su prekrasnu i veoma poznatu Eminu u posebnom aranžmanu T. Uhlika. Moćne interpretacije bogatog mezzosoprana zaokružila je Marijana Nikolić, pjevačica iz Viteza s trajnim angažmanom u Operi Graz, meditativnom Ave Maria (J.S. Bach/C. Gounod) uz SGO, A. Nikolić i F. Šetića.

VaClaF

Koncert VaClaF 10 – Borovica 100 organizirali su Udruga Emil Milo Cipra Vareš i Zavičajna zajednica Borovičana – Župa Borovica, predvođeni entuzijastičnom Andreom Nikolić, direktoricom Vareš Classic Festivala, kao uvod u slavlje 100. obljetnice Župe Borovica.

U Borovici je slavlje nastavljeno već sljedeći dan svečanom misom s brojnim uvaženim gostima i uzvanicima, a VaClaF svoj drugi uvodni koncert u sklopu programa Introduction , naslova “Pjesme i plesovi” , ima u četvrtak, 11.8. u 19:00h, u Staroj crkvi sv. Mihovila u Varešu sa sjajnim gostima: Vedrana Šimić – sopran, Elvis Sivčević – gitara, Sanel Redžić – gitara i Andrea Nikolić – violina.

Ulaz na sva događanja je slobodan. Dobrodošli!

Podijelite:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Podijelite

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Povezane novosti